Vogels

Contactpersoon: Theo Lommen

De vogelwerkgroep onderneemt regelmatig excursies en voert inventarisaties uit in de diverse gebieden en nestkastcontroles.
Daarnaast is de vogelwerkgroep volop betrokken bij de slechtvalkkast die geplaatst is. (zie apparte pagina)

De vogelwerkgroep onderneemt regelmatig excursies en voert inventarisaties uit in de diverse gebieden en nestkastcontroles.
Daarnaast is de vogelwerkgroep volop betrokken bij de slechtvalkkast die geplaatst is. (zie apparte pagina)

Hieronder treft u algemene info aan en verder diverse recente verslagen van inventarisaties in specifieke gebieden in de directe omgeving of ver daarbuiten.

Algemene informatie

Nestkastencontrole-Wanneer
Nestkasten-maken
Streeplijst Vogels blanco 1v2
Streeplijst Vogels blanco 2v2
Vogels-in-de-tuin

2018 Het jaar van de huiszwaluw

Verslagen PTT telling

Punt Transect Telling

2016_PTTtelling-Arcen-Lomm

2016_PPTtell-pttroute214

Nestkast plaatsingen en verslagen Nestkastcontroles

Een van de actiepunten op het programma van de vogelwerkgroep is het maken en plaatsen van bosuilen- en steenuilennestkasten.

Diverse bosuilenkasten en steenuilenkasten zijn er  geplaatst. De eerste bosuilenkast en steenuilenkast zijn geplaatst door Theo Lommen, Jan van Schilt en Ton Wetjens.  Bosuilenkast is geplaatst in bosrand  van Joost Gout. De steenuilenkast in de schuur bij Familie Vermeulen op de berg achter Lutèce. Door Jo Peters, Rolf van Rossum en Ton Wetjens zijn langs de wandelroute van Het Ommetje  2 bosuilenskasten geplaatst.

In november 2009 hebben enkele leden van de vogelwerkgroep een tweetal kerkuilenkasten geplaatst en een bosuilenkast. Tevens werden er enkele bosuilenkasten schoongemaakt. De 2 kasten op de landgoederen van de famile Geelen waren bewoond door bosuilen. In een kast vond de bosuil het zelfs niet leuk dat hij in zijn middagslaap werd gestoord. Binnenkort wordt er nog een steenuilenkast en de laatste 2 bosuilenkasten geplaatst.

Hier een foto van de bewoner van de in het voorjaar van 2009 opgehangen nestkasten voor de bosuil. Tijdens het controleren van deze nestkasten bleken ze alle drie bezet te zijn: 2 kasten door holenduiven en in een kast bevond zich 1 jonge bosuil.

Nestkastencontrole 2010 bos-steen en kerkuil. Het afgelopen jaar zijn verschillende kasten geplaatst. We zijn nu natuurlijk benieuwd of deze worden bewoond. Nestcontroles voor uilen vinden hoofdzakelijk in de avonduren plaats. Wanneer je zin hebt een keer mee te gaan neem contact op met een van de leden van de vogelwerkgroep. Best leuk om eens mee te gaan en te kijken hoe dat in zijn werk gaat!

2017_Nestkasten langs de Fossa Eugeniana

2016_Verslag nestkasten Grote Gele Kwikstaart

2016_Verslag nestkasten Roofvogels en Uilen

Verslagen de Ravenvennen

Verslagen Hamert

Verslagen Vreewater

Verslagen Diversen