Natuurpaden

Natuurpad “Volg de Das”

Op 16 mei is het “Natuurpad volg de das” op het landgoed van Sraar Geelen officieel geopend.  Zie onderaan deze pagina een foto-impressie. Er is vier jaar lang met hart en ziel aan gewerkt onder de meest uiteenlopende weersomstandigheden.

Om 11.30 uur was er een ontvangst voor de genodigden en de mensen die ons financieel of met advies geholpen hebben.

Na de officiële opening kon iedereen een kijkje komen nemen. Voor jong en oud was er een verrassende puzzeltocht, gevolgd door een huifkartocht.

In het arboretum, in gewoon Nederlands „de bomentuin‟ zijn meer dan 50 verschillende bomen en struiken te bewonderen. Omdat men waarschijnlijk niet alle namen van de bomen weet zijn er naambordjes geplaatst . Meer wetenswaardigheden over de natuur in het natuurpad kun je in de informatiehut bij het pad vinden. Iedere wandelaar kan het pad gebruiken voor een korte wandeling van ongeveer 1,5 km, al of niet gecombineerd met een wandeling via een knooppuntenroute tussen 18 en 81.

Mensen die door een beperking niet zelfstandig van het natuurpad gebruik kunnen maken zullen we, afhankelijk van de aard van hun beperking, individueel of in kleine groepjes begeleiding geven. Ook zullen we educatieve wandelingen voor schoolklassen mogelijk maken. Voor die begeleiding moeten wel tijdig afspraken gemaakt worden. Een aantal IVN-leden heeft al laten blijken dat zij wel als begeleider willen meewerken. Wie daar nog meer belangstelling voor heeft is uiteraard van harte welkom bij de werkgroep.

Je vindt het natuurpad door vanaf de provinciale weg N271 de afslag “begraafplaats” te nemen en de Molendijk helemaal uit te rijden. Ga dan linksaf (de Bong). Bij het eerste pad rechts, hoog aan de lantaarnpaal staat al een bordje met „de das‟.

Die bordjes kun je dan verder volgen; de das geeft de richting aan.