Camera beelden nestkastjes

De Live beelden uit de drie mezenkastjes van “De Natuur in de Stad Venlo” werkgroep zijn per 1 juli gestopt. Het broedseizoen voor de mezen is bijna voorbij en er zijn geen activiteiten meer in de kastjes. De beelden zijn sinds februari regelmatig bekeken, in totaal zo’n 2000 keer. Dit seizoen (voorjaar 2022) heeft helaas geen jonge meesjes opgeleverd. In één nestkastje (nr2) is in Mei nog wel één ei gelegd door een koolmeesje maar dat is niet uitgekomen.

Totdat er begin Mei een nestje gebouwd werd kwam in kastje nr2 elke nacht een koolmeesje slapen. Al vrij snel na het ophangen van het kastje, in december, meldde deze “hotelgast” zich. In de andere nestkastjes kwamen wel pimpel- en koolmeesjes kijken en rondneuzen maar er werd geen nestje gebouwd.

Van bijzondere momenten in de kastjes zijn korte filmpjes gemaakt. Er zijn leuke maar ook minder leuke momenten vastgelegd. Op het Youtube kanaal “Nestkastjes 2022 Natuur in de stad Venlo”  kun je deze filmclips vinden onder het kopje video’s.

De kastjes en camera’s bewaren we voor 2023, hopelijk hebben we dan meer broed-geluk.

Tot ziens in 2023

De kastjes hangen in Venlo-Oost. Twee kastjes bij IVN leden in de tuin en één kastje in de openbare ruimte in het Groenveld. Bij dit laatste kastje komt een QR code. Scan je die met je mobiele telefoon dan krijg je de camera beelden te zien. Vooral leuk voor omwonenden die dan kunnen zien wat er in het kastje gebeurt. Nu maar hopen dat de meesjes in deze kastjes hun nestje gaan bouwen.

Waarschuwing: De natuur is zoals het is, soms gaat het niet goed met de vogeltjes in het kastje. De beelden kunnen dan schokkend zijn. 

Veel kijkplezier.