Smederijen Venesluis Bloemen en planten

Smederijen Venesluis

Hoogeveen 2 mei 2022

Tijdens de parasolgesprekken in het najaar van 2021 is er een idee ingediend om de wijkbewoners in een deel van de wijk Vensluis te voorzien van zonnebloemen met het idee Vensluis kleurt  geel. Tevens is er een wedstrijd aangekoppeld, de drie hoogste zonnebloemen verdienen aan het eind van de zomer ook nog een leuke prijs. Het achterliggende idee hiervan is, dat door het planten van de zonnebloemen niet alleen de wijk weer mooi opfleurt maar dat mensen er ook met elkaar over gaan praten en hierdoor het sociale contact weer opleeft in de wijk.
Op het moment van het indienen van het idee wisten we nog niet dat de zonnebloem dit jaar ook nog in twee andere items naar voren zou komen, enerzijds als de bloem van Oekraïne waardoor de zonnebloem nu ook als steun fungeert voor alle Oekraïners die betrokken zijn in de oorlog, de andere link is het Van Gogh jaar in 2023 waar afgelopen week de aftrap voor gegeven is en we vanuit het IVN Hoogeveen nog tweehonderd doosjes met zonnebloempitten hebben mogen ontvangen waarvoor onze dank. Kortom de actie komt op verschillende manieren goed tot zijn recht dit jaar.
De afgelopen dagen hebben de vrijwilligers van de initiatiefgroep de zonnebloempitten met de bijbehorende brief uitgereikt aan de bewoners die enthousiast reageerden op deze actie.

IVN Hoogeveen Venesluis

Ontdek meer over

Deel deze pagina