Speelnatuur

Aan het begin van de zomer van 2014 werd de werkgroep Speelnatuur opgericht. Het doel van deze werkgroep is om speelnatuur te creëren rond ‘t Struunhuus in het Steenbergerpark.

De werkgroep is samengesteld uit vertegenwoordigers van IVN, een deskundig ontwerper van speelnatuur, buurtbewoners, een lid van de Activiteitencommissie Steenbergerpark Leeft en een vertegenwoordiger vanuit de gemeente.

In ’t Struunhuus is een tentoonstelling ingericht met het ontwerp voor de te realiseren speelnatuur en de mogelijkheden in het park.

De speelnatuur is in 2015 uitgebreid en er is een verbinding gemaakt naar kinderboerderij De Beestenbult.
Tijdens NLdoet is verder gegaan met het maken van speelnatuur aan de overkant van ‘t Struunhuus, achter het fietspad en aan het ven. Er zijn stammetjes geplaatst om over te lopen en op te zitten, twee wilgentenen hutten zijn gebouwd en allerlei stammen en stammetjes zijn zo geplaatst om op en mee te spelen. In de loop van het jaar zijn er paadjes door het gras gemaaid. Tijdens de Natuurwerkdag zijn we begonnen met de verbinding tussen ’t Struunhuus en kinderboerderij De Beestenbult en naast de kinderboerderij.
Er wordt veel gebruik gemaakt van de speelobjecten, door jong en oud.
Regelmatig moeten we helaas afval van versnaperingen opruimen, zoals overal in het park.

De werkgroep bruist nog steeds van de ideeën en wil in 2016 weer verder gaan met plannen uitvoeren. Indien mogelijk werken we samen met de aanleg van de Idylle in het park, wanneer we vrijgekomen materialen zoals grond kunnen gebruiken.

>> Wat betreft de veiligheidsnormen, is speelnatuur hetzelfde als spelen in een bos.