Nationale Boomfeestdag in natuurgebied Schoonhoven Bomen en struiken

Nationale Boomfeestdag in natuurgebied Schoonhoven

Hoogeveen 18 maart 2022

Wat was het een “feest”.
IVN hielp mee bij de organisatie, activiteiten en begeleiding op deze Nationale Boomfeestdag.
96 Kinderen van basisschool De Mozaïek en de Oostenbrink uit Hollandscheveld gingen 1000 bomen planten, de wethouder Werner ten Kate van Hoogeveen en gedeputeerde Henk Jumelet waren hierbij aanwezig.
De kinderen vonden het prachtig om de bomen zelf te planten op een plekje die ze zelf uitzochten onder begeleiding van Staatsbosbeheer. “Hoera, we hebben nu een eigen bos en daar gaan we goed voor zorgen” riep een meisje.
Er werden niet alleen bomen geplant, ook waren er verschillende activiteiten voor de kinderen georganiseerd welke betrekking hadden op bomen. Het ging om natuurkennis vergaren maar natuurlijk ook om leuke dingen in en met de natuur te doen.

IVN Hoogeveen Lia Ensing boomfeestdag

Vol enthousiasme gingen de kinderen in 5 groepen aan de slag. Via een kwartetspel gingen ze bomen zoeken welke op het kwartet stonden aangegeven.
Er werden insectenhotels gemaakt die later bij hun eigen school worden geplaatst. Er werden fanatiek houtstammetjes gezaagd, bamboe geknipt en broodjes gebakken. Er werd geroken, gevoeld, gekeken welke knoppen eraan bomen, struiken en takken zitten en hoe die ervan binnen uitzien, er werden knoppen getekend die bij een bepaalde boom hoorden.

IVN Hoogeveen Henny Hauschild boomfeestdag

Over een brug lopen die van boomstammen was gemaakt was toch nog niet zo gemakkelijk, maar door onderlinge samenwerking bereikten ze al snel de overkant.
De kinderen waren dolenthousiast en leergierig. Toen de kinderen naar huis gingen kwamen ze eerst nog melden dat het een hele mooie ochtend vonden. En dat was ook zo, het was een prachtige mooie zonnige dag met vrolijke en voldane kindergezichten.

https://regionieuwshoogeveen.nl/52370/leerlingen-van-de-mozaiek-en-de-oostenbrink-uit-hollandscheveld-steken-handen-uit-mouwen-tijdens-nationale-boomfeestdag/

Tekst: Ina Brinkman
Foto’s: Lisa Eising en Henny Hauschild

Ontdek meer over

Deel deze pagina