Excursie naar Leersumse Veld & Londo Heemtuin

Op zaterdag 24 juni organiseert IVN Eemland een excursie voor leden en donateurs naar het Leersumse Veld en de Londo Heemtuin.

Programma
We worden om 9.00 met koffie en thee ontvangen in de Veldschuur bij het Leersumse Veld door gids Jan Katsman, hij is o.a. libellendeskundige en vogelaar, hij is een ervaren en enthousiaste gids en kent het bos en waterrijke gebied als geen ander.

‘s Middags gaan we een stukje verderop naar de prachtige Londo Heemtuin op Landgoed Broekhuizen in Leersum. Daar worden we ontvangen door twee enthousiaste vrijwilligers van de heemtuin die ons gaan rondleiden en veel kunnen vertellen over de historie van de tuin én wat er allemaal groeit, bloeit, vliegt en rondscharrelt.

Zo woont er een o.a. kerkuil in de nok van de educatieschuur, de dassen hebben een wissel dwars door de tuin heen, van ‘t weiland naar de burcht in het bos toe en andersom, plus vlinders, libellen, kikkers en anders moois wat we er, wie weet, gaan zien en ontmoeten. Ook zijn er in deze periode veel verschillende soorten wilde orchideeën in bloei te zien in de heemtuin.

Na de rondleiding hebben we er nog een gezellige nazit in de mooie tuin of bij wat minder weer in de gezellige schuur.

Aanmelden voor de excursie bij Corry Heus via excursies@ivn-eemland.nl
Met altijd VERPLICHT !!! vermelding van:
1. Lid of donateur IVN Eemland (huisgenoot lid voor 5 euro)
2. met hoeveel personen
3. telefoonnummer

Zoals altijd gaan we carpoolen en betalen de chauffeur reiskosten:
4. met auto? kunnen er mensen meerijden en zo ja hoeveel?
5. meerijden?
6. woonplaats i.v.m. het te maken carpool schema

Leersumse Veld
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina