Natuurgebieden

IVN Eemland is actief in een afwisselend gebied: van de stuifduinen ten zuiden van Soest tot in de polders bij Eemnes en Bunschoten. En het grote gebied De Vuursche in de gemeente Baarn.
Van meer dan twintig gebieden is uitgezocht hoe u er kunt komen, wat u er kunt verwachten en wat de geschiedenis is van het gebied. Waar mogelijk verwijzen we naar uitgezette wandelpaden en plekken om wat te eten en te drinken.
Voor informatie over een gebied, klik op de namen hieronder.

Natuurpaden van IVN Eemland
De Werkgroep Natuurpaden van IVN Eemland heeft (ism de gemeente Soest) een aantal natuurpaden in en rondom Soest ontwikkeld en beschreven.
Klik hier voor meer informatie over die natuurpaden.

IVN route app
Met de IVN route app kan je wandelen en fietsen door de mooiste natuur in Nederland met je eigen (digitale) IVN natuurgids.  De routes bieden meer dan alleen links, rechts of rechtdoor.
De app is beschikbaar in de stores (apple en android). Het aantal routes zal de komende tijd gestaag toenemen.
Naast de app, waarmee je gemakkelijk offline de routes en de natuur kan beleven, zijn de wandelingen en fietroutes ook te vinden op de website van IVN: klik hier
De wandeling Buitenzorg/De Vuursche en De Lange Duinen van IVN Eemland zijn te lopen met de IVN route app.

Andere routes in Eemland
Meer tips over mooie wandelingen en fietstochten in Eemland op onze pagina wandel- en fietsroutes van andere organisaties in Eemland

Op geopad
Klik hier voor geopaden op de website geopark-heuvelrug.nl

Natuurgebieden:

foto’s: Rosalie Kummel

boom