Wandelen over Landgoed De Groote Slink bij Oploo

In het begin van de 20ste eeuw kochten de gebroeders Roelvink, directeuren van de Twentsche Bank in Amsterdam, in fasen zo’n 1000 hectare heidegrond van de gemeentes Oploo, Bakel en Gemert. Het ging om droge en natte heide in de grote Peelvlakte, ver van bestaande buurtschappen en spaarzaam doorsneden door zandwegen. 

Later werd landgoed de Groote Slink aangelegd door landschapsarchitect Leonard Springer. Hij legde het aan in Engelse landschapsstijl waarbij hij gebruik maakte van de aanwezige glooiingen. Er werd een villa gebouwd, van waar uit twee zicht-assen in de vorm van kaarsrechte lanen: de Long Walk en de Düsseldorfer Allee. 

De 5 km lange tocht gaat langs de Slinkvijver, de theekoepel, de justitieplaats en een stukje heide zoals deze er in die tijd uitzag. 

Deze wandeling wordt georganiseerd door IVN De Maasvallei tezamen met KBO-Overloon op donderdag 30 maart. Vertrek om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats bij De Pit. Aanvang wandeling 13.30 uur vanaf P-plaats Bronlaak/De Seizoenen, Gemertseweg 36, Oploo. Zorg voor stevig schoeisel. Aanmelden kan bij Christien Hendriks, tel. 06-13180710, of bij Ben Verheijen, tel. 06-11115514. 

Waar
Bronlaak
Gemertseweg 36
5841 CE Oploo
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina