Ouderen

Blauwborst

Het ouderennatuurproject loopt in 3 tehuizen: Madeleine, Sint Anna en de Weijerstaete in Boxmeer.
Elk van de vier seizoenen, op een maandagochtend (10:00 u), dinsdag- en woensdagmiddag (14:15 u), draait dit project.
Hiervoor zijn een tiental IVN-ers en mensen met affiniteit voor ouderen als vrijwilliger actief. De kerngroep bedenkt de invulling van de middag en iedereen pakt verder op waar hij goed in is.

We deden bijvoorbeeld een diapresentatie, spreekwoorden en een grote papieren vorm bekleden met groen. Wij starten meestal met een gezamenlijke activiteit en de doe-dingen doen we in kleinere groepjes aan  tafel. We hebben nog steeds nieuwe ideeën, maar grijpen ook terug op activiteiten die eerder goed vielen bij de ouderen. Alles wordt op afgestemd op deze doelgroep.

Ook de werkgroep voor de ouderenactiviteiten heeft geen goed 2020 en 2021 gehad. In januari 2020 hebben we in de tehuizen gedraaid. Daarna niet meer. Voor deze kwetsbare groep is het belangrijk dat het veilig is en we gaan pas een middag plannen en invullen als we van de tehuizen groen licht krijgen.

Zonder vrijwilligers en inzet van de kerngroep om het programma samen te stellen is het niet mogelijk om een goede kwaliteit te leveren. Als je interesse hebt om onze ouderenwerkgroep te komen versterken dan horen we dat graag.

De data voor 2022 worden nog in overleg met de tehuizen bepaald:

  Madeleine Sint Anna Weijerstaete
Winterproject ma  di  wo 
Lenteproject ma  di  wo 
Zomerproject ma  di  wo 
Herfstproject ma  di  wo 

Voor informatie: Anke van Gorp, tel. 0485-573919.