Jeugdvallei

Jeugdvallei

Wie kan bij de Jeugd-IVN ?

Kinderen vanaf 6 jaar die wonen in de gemeente Land van Cuijk.

Wat doet de Jeugd-IVN ?

Elke maand is er een leuke activiteit op de woensdagmiddag van 14:45 tot 16:30 uur. Dit jaar zijn dat:

Dit is het programma, maar misschien verandert er nog iets en je moet ook nog weten waar we ’s middags verzamelen. Dus noteer de datum en kijk telkens in het laatste boekje waar we heen gaan, waar en hoe laat we verzamelen en of je misschien iets mee moet brengen.

Wat kost het ?

€ 6,50 per jaar, dan krijg je ook 4 keer per jaar het IVN-boekje.

Wil je meedoen ?

Bel Margot van Lankveld, tel. 0485-574632, of mail ivnjeugdboxmeer@gmail.com.

Jeugd boomgaard Holthees

Wat hebben we vorig jaar gedaan?

We draaiden een mooi jaar met een leuke enthousiaste groep van ca. 20 kinderen per keer. We verwelkomden een nieuwe enthousiaste begeleider, Margot van Lankveld. Helaas moesten we ook afscheid nemen van twee fijne begeleiders, Jeanne en Wim Bouman. Jeanne en Wim, bedankt voor jullie geweldige inzet het afgelopen jaar. Jammer dat jullie moesten afhaken, we zullen jullie missen. Ons groepje jeugdbegeleiders wordt wel klein met een vaste kern van 4 mensen plus 2 mensen die beiden een stapje terug willen doen en nog 2 mensen die soms bijspringen. Tenslotte is het belangrijk dat we niet verplicht elke keer aanwezig moeten zijn en er hebben zich alweer nieuwe jeugdleden aangemeld. Dus wie dit leest: nieuwe begeleiders worden met open armen ontvangen!!! Het is gewoon erg leuk om te doen.

Wat deden we zoal het afgelopen jaar?: We hadden zoals altijd een heel gevarieerd programma. We zetten een speurtocht uit voor elkaar bij het Peelven, bekeken de bomen bij de Vilt, trokken boompjes op de hei  bij St. Anthonis met ex-boswachter Frank van Kalleveen en verdiepten ons in het leven van de vleermuizen met Martien Bongers en Sjef Demaret. Ook waren we een middag in de Maasheggen en kregen een prachtig insectenhotel van Piet Schoenmakers.

En we gingen naar het Avonturenpark in Oploo met Jan van Riet. In Stevensbeek bezochten we het voedselbos in het Patersveld en we struinden door het bos in de Beugense Peel. We knutselden met wilgentenen en stenen en plozen braakballen uit op een regenachtige middag en we gingen naar het museum van alle tijden van Ans Verdijk. Kortom, we kijken terug op een fijn IVN-jaar. Iedereen die daar een bijdrage aan leverde vanaf deze plaats nogmaals hartelijk bedankt!

Paddenstoelen zoeken