Wandelen langs de Vierlingsbeekse Molenbeek en De Makken

Op donderdag 8 juni starten we om 13.30 uur bij de watermolen aan de Grotestraat in Vierlingbeek. Deze molen is enkele jaren geleden geheel gerestaureerd en voorzien van vistrappen waardoor vissen weer de beek op kunnen zwemmen om te paaien. We volgen de beek via Ezelshemel naar kasteel Makken, om vervolgens via oude maasmeanders weer terug te keren naar de molen.

We krijgen dus een heel stuk historie van Vierlingsbeek te bewonderen. De Vierlingsbeekse Molenbeek is ong. 4,5 km lang en loopt van de grens met Limburg naar de Maas. Het beekdal is bijzonder en ligt in de ecologische hoofdstructuur (EHS). In de loop der jaren is de beek rechtgetrokken, waardoor natuurwaarden en landschappelijke eigenschappen zijn verdwenen. In 2015 heeft Waterschap Aa en Maas diverse werkzaamheden uitgevoerd, waardoor de beek weer (gedeeltelijk) is gaan meanderen, en dus zijn oude glorie heeft teruggekregen. Tijdens onze twee uur durende wandeling gaan we zien hoe de beek zich nu in het landschap kan ontwikkelen.

IVN De Maasvallei en KBO Boxmeer nodigen U uit om mee te wandelen. Iedereen is welkom en na afloop is er koffie/thee, aangeboden door KBO Boxmeer. Voor informatie en aanmelden (verplicht): Piet Schoenmakers, tel. 0485-520876 of pjhschoenmakers@xs4all.nl.

Waar
Watermolen Vierlingsbeek
Grotestraat
5821 AD Vierlingsbeek
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Piet Schoenmakers

De Maasvallei Excursiewerkgroep

Ontdek meer over

Deel deze pagina