Vlinderactiviteit bij de Introductiecursus Natuur

Eind mei is de nieuwe Introductiecursus Natuur als pilot gelanceerd. De cursus bestaat uit 6 online lessen. Tussendoor kunnen de cursisten deelnemen aan een natuuractiviteit van de IVN-afdeling bij hen in de buurt. Voor cursisten in Land van Cuijk worden twee activiteiten aangeboden: een gezinswandeling met opdrachten op zondag 18 juni en een dag- en nachtvlindertelling tussen 7 en 21 juni.

Voor informatie over de gezinswandeling: zie de betreffende activiteit in het overzicht.

De vlindertelling bestaat dus uit twee verschillende activiteiten, je kunt aan beide meedoen. De datums zijn nog niet bekend, tijd en plaats wel. Beide tellingen vinden plaats bij De Schutkooi, Vortum-Mullem (zie kaartje hieronder) en duren 1-2 uur. Dagvlinders tellen we om 14:00u, bij zonnig weer, niet te veel wind en minstens 18 graden. Nachtvlinders inventariseren we om 8:30u, mits de nacht tevoren droog was. Je ziet: alles is afhankelijk van het weerbericht, dus pas op korte termijn te organiseren.

Als je je aanmeld via de knop hieronder, krijg je t.z.t. via mail bericht over de datum van de telling van jouw keuze, in de periode tussen 7 en 21 juni. Je hoeft verder niets mee te nemen, maar heb je eventueel een (nacht-)vlindergids dan kan dat handig zijn.

 

Educatie Begint op 14 Dagen 07 juni 2023 - 00:00
Wanneer
woensdag 07 juni 2023 00:00
tot woensdag 21 juni 2023 23:59
Waar
De Schutkooi
Veerweg 3
5827 AD Vortum-Mullem
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Rolf Boersma

Coördinator De Maasvallei Vlinderwerkgroep

Ontdek meer over

Deel deze pagina