NK Maasheggenvlechten zondag 12 maart

Voor de 17e keer organiseert Stichting Landschapsbeheer Boxmeer (SlaBox) het Nederlands kampioenschap Maasheggenvlechten. Nadat in 2021 het kampioenschap niet door kon gaan, vanwege de toen geldende coronamaatregelen, heeft op 13 maart 2022 het kampioenschap alleen voor de vlechtteams plaatsgevonden. Maar als alles meewerkt, hebben wij op 12 maart weer een volwaardig Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten. De wedstrijdlocatie is op Portaal de Vilt, gelegen aan de provinciale weg van Beugen naar Oeffelt.

In samenwerking met manege de Sprong Vooruit heeft Slabox de voorbereidingen voor dit kampioenschap opgepakt.

Het Maasheggenk_maasheggenvlechten_2020 2_0ngebied, in 2018 tot Unesco-Biosfeer uitgeroepen, geniet een groeiende belangstelling van natuurmensen. Het ambacht van Maasheggenvlechten, weer in ere hersteld door de inzet van enkele pioniers uit onze streek, is toegevoegd aan de lijst Cultureel-Immaterieel-Erfgoed in Nederland. Met het vlechten, ook tijdens het kampioenschap, dragen alle deelnemers bij aan het in stand houden van dit bijzondere gebied.

Naast het vlechten zullen er ook diverse andere activiteiten plaatsvinden op de wedstrijdlocatie en bij manege De Sprong Vooruit. Vooral voor kinderen zal er van alles te beleven zijn op 12 maart.

De toegang tot dit evenement op 12 maart is gratis. Vanaf 11.00 tot 16.00 uur kunnen toeschouwers de vlechtteams aan het werk zien. Kijk ook op verdere informatie op www.maasheggen.nl

NK Maasheggenvlechten
Waar
Portaal De Vilt
Beugenseweg
Oeffelt
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina