Herfstwandelen langs De Vilt bij Beugen

Seniorenwandeling in samenwerking met de KBO

Deze donderdag organiseert IVN De Maasvallei samen met KBO alweer een van de laatste seniorenwandelingen van dit seizoen. Dit keer gaan we de ‘natte natuurparel’ De Vilt in Beugen bezoeken. Het thema is herfstverschijnselen, zoals bladverkleuring, vruchten, paddenstoelen, gallen, etc.

De herfstkleuren variëren van bruin naar rood en oranje en geel. Elke boom kent zijn eigen kleurschakering en weer variaties daarin. Vooral als de zon schijnt een geweldig gezicht. Diverse boomvruchten en boomgallen worden zichtbaar, elk met een eigen verhaal.  Ook onder de grond gebeurt het een en ander. De paddenstoelen schieten als ……………. uit de grond. We zien allerlei soorten in verschillende vormen en kleuren. Uw gidsen vertellen er van alles over.

Is uw nieuwsgierigheid gewekt? Dan hopen wij u graag te ontmoeten op deze gratis wandeling van IVN en KBO. We starten om 13.30 uur bij het informatiebord aan de Moerbaan in Beugen. En na afloop wordt u zoals gewoonlijk een gratis kopje koffie/thee aangeboden door KBO-Boxmeer. I.v.m. beperkte deelname is aanmelden verplicht vóór 5 oktober 12.00 uur.

Voor inlichtingen en aanmelden kunt u terecht bij Piet Schoenmakers, tel. 0485-520876, of via pjhschoenmakers@xs4all.nl.

Herfstwandelen langs De Vilt bij Beugen
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina