Herfst in de Maasheggen – Veerhuis arrangement

Het Maasheggengebied is vanuit cultuurhistorisch oogpunt gezien van grote waarde. Daarom kreeg het in 2018 de Unesco biosfeerstatus. Een gebied gevormd door mensenhanden, met van oudsher door meidoornheggen omzoomde kleine weilandjes, waar je drinkpoelen vindt, oude knotbomen, beekjes. Een landschap dat niet alleen aantrekkelijk is voor allerlei planten en dieren, maar ook voor mensen. Een multifunctioneel uiterwaardenlandschap dus. De tocht voert over paden, door weilanden en langs eerder gevlochten heggen.

Je gaat met een IVN-gids op pad en ontdekt wat er op dat moment te zien en te beleven is. We gaan kijken hoe het er voor staat zo vlak na de zomer. De struiken hebben misschien al zaden of bessen, we zien de eerste bladverkleuring van de bomen, paddenstoelen, …..

IVN De Maasvallei organiseert dit arrangement samen met restaurant ‘t Veerhuis op 8 oktober. Verzamelen vanaf 10.00 uur in het Boothuis, Veerweg 2 in Oeffelt waar we eerst gezamenlijk een kop koffie drinken. Om 10.30 uur starten we de ongeveer twee uur durende wandeling en sluiten die af met een kop soep.

Draag hoge waterdichte schoenen of laarzen. De te lopen route is niet rolstoelvriendelijk en honden zijn niet toegestaan.

Aanmelden voor dit arrangement is noodzakelijk en kan tot 7 oktober door te mailen naar niek.swart@gmail.com. De kosten voor dit arrangement bedragen € 7,25 per persoon.

Niek Swart

Waar
Het Veerhuis
Veerweg 2
5441 PL Oeffelt
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: € 7,25 per persoon
  • Aanmelden verplicht: Ja

Niek Swart

Gids De Maasvallei Excursiewerkgroep

Ontdek meer over

Deel deze pagina