​​​​​​​Paasmaandag, Foodwalk for kids (2017)

Paasmaandag, Foodwalk for kids

17 april

Eetbare planten verzamelenDe weersvoorspellingen waren dreigend: flinke buien en koud! Maar gelukkig waren het maar voorspellingen. De werkelijkheid was: frisse wind en prachtige luchten. 
We waren te gast bij De Gortmeule. Niet alleen omdat het zo’n mooie locatie is, maar ook omdat daar onbespoten natuur is en zeker geen uitlaatplek voor hondjes.
Dat de Foodwalk voor kinderen bedoeld was, was geen probleem. De 5 kinderen kregen hulp van 12 volwassenen bij het zoeken naar eetbare planten. De IVN-gidsen vertelden welke planten eetbaar (en lekker) waren en waar je ze voor zou kunnen gebruiken (EHBO werd ook meteen toegepast bij brandnetelblessure). De mandjes die de deelnemers kregen, werden enthousiast gevuld met Brandnetel, Zevenblad, Paardenbloemen, Hondsdraf, Dovenetel en Look zonder look. Natuurlijk was er ook aandacht voor de mooie omgeving en de zeldzame orchideeën die we tegen kwamen, werden dan ook aandachtig bekeken, maar verder met rust gelaten.
Na de lekkere wandeling mochten we in de Gasterij van de Gortmeule de eetbare planten klaarmaken voor consumptie. De kinderen waren druk maar aandachtig bezig met het wassen en snijden van de kruiden. De volwassen deelnemers waren een goede hulp. Het resultaat was heerlijke Brandnetelsoep en lekkere kruidenthee.
Verder stond er nog een proeverijtje op het buffet van kruidenboter met Daslook, eiersalade met Daslook, Brandnetelflensjes en twee soorten pesto van Zevenblad. En vanzelfsprekend ook de heerlijke Vlierbloesemsiroop. 
Het was een hele gezellige middag waar jong en oud van genoten hebben.

Voor meer foto's klik hier