Over IVN De Maasdorpen

Wat is IVN De Maasdorpen?
IVN staat voor Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Het is een landelijke vereniging met plaatselijke afdelingen. IVN De Maasdorpen is de afdeling met het werkgebied de gemeente Horst aan de Maas. De afdeling De Maasdorpen is opgericht op 2 maart 1983.

Doelstelling
IVN wil door haar activiteiten belangstelling wekken voor natuur, milieu en een duurzame samenleving. Zij wil de kennis hierover vergroten. Met gerichte activiteiten wil zij verder de natuur in de regio beschermen en ontwikkelen.

Wat doet IVN?Boterbloemen
IVN organiseert voor belangstellenden en leden excursies, thema-avonde, cursussen en workshops.
Daarnaast ontwerpt de afdeling wandel- en fietsroutes in de regio.

Groepen kunnen tegen een bescheiden vergoeding een excursie met een natuurgids aanvragen.

VVogelLeden kunnen deelnemen aan verscheidene werkgroepen. De werkgroepen oriënteren zich op: planten, vogels, vrijwillig natuur- en landschapsbeheer en scholen.
Verder geeft de afdeling verschillende publicaties uit, waaronder vier maal per jaar het ledenblad De Kwekker uit.

Hoe werkt IVN?
Alle activiteiten van IVN De Maasdorpen, zowel van de leden als het bestuur zijn vrijwilligersactiviteiten. Veel leden dragen actief bij aan de vereniging. In een jaarlijkse algemene ledenvergadering kiezen de leden het bestuur van de vereniging. Iedere werkgroep heeft verder een coördinator. De vereniging heeft een verenigingslokaal in het Zoemhukske, Kasteellaan 3, 5961 BW Horst.

Zoemhukske