Kroegjestocht in Zuid-Limburg

 

We starten om 9:30 u. in Horst maar de eigenlijke wandeling beginnen we dit jaar we om 10.45 h bij De Oude Brouwerij Hoofdstraat 53 6281 BB  in Mechelen NL.
We komen bij elkaar op het buitenterras langs de doorgaande weg. De Oude Brouwerij is namelijk een doolhof van zalen en heeft meerdere buitenterrassen.
Er ligt een gratis te gebruiken Parkeerplaats (P2 Mechelveld) achter het huis Heerenhofweg 4, 6281 AR Mechelen. Vandaar loop je in enkele minuten naar De Oude Brouwerij.
Traditie getrouw  beginnen we onze wandeling met een kopje koffie of thee. Voor de liefhebbers met vlaai erbij.
Als we het dorp uitlopen, komen we de  rivier de Geul voor het eerst tegen. Iets verder lopen we langs een beekje met bloeiende Gevlekte dovenetels (gezien tijdens het voorlopen op 18 april). We passeren heel veel stegelkes op weg door de weilanden langs de Geul. Bij een brug zagen we een Grote gele kwikstaart.
Vanaf dat punt stijgt de weg langdurig tot boven in het Vijlener Bos. Een stuk van de weg is een holle weg. Daar doen dassen alle moeite om de weg minder hol te maken. We lopen een stukje door het bos en komen bij Restaurant Buitenlust om te lunchen.
Daarna lopen we langs de bosrand terug. Langs het pad zagen we hele plakkaten (toen bloeiende) Bosanemonen en veel, deels geknotte, haagbeuken. Via het gehucht Elzet lopen we terug naar Mechelen.

Laten we hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn tijdens onze Kroegjestocht.

Meenemen: goed schoeisel; na langdurige regen kan het plaatselijk erg modderig zijn.
Lengte van de wandeling is 11 tot 12 km. Met één lang aanhoudende stijging.

Verdere info bij de contactpersoon.

Waar
Parkeerplaats hoek Venrayseweg – Kasteellaan Horst
Venrayseweg
5961 AE Horst aan de Maas
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Carpoolen 25 cent per auto en per km gedeeld door het aantal inzittenden.
  • Aanmelden verplicht: Nee

Wim Philipsen

IVN De Maasdorpen

Ontdek meer over

Deel deze pagina