Geslaagde Fotoworkshop voor kids

Het was een zonnige lentedag. 11 Kinderen kwamen met hun (groot)ouders en gewapend met hun fototoestel naar het Zoemhukske. Daar kregen ze eerst een korte inleiding: 10 gouden tips voor een goede foto.

Dan gingen de kids naar buiten om onder begeleiding van leden van de fotowerkgroep en andere amateurfotografen foto’s te maken in de tuin van het Zoemhukske. Er werd enthousiast gefotografeerd. De tips waren aangekomen: vanuit de gekste houdingen werd het onderwerp in de lens genomen.  Daarna werd met de begeleider het resultaat bekeken. . .  Weggooien? Een nieuwe maken? Of is ie toch keigoed?

Na een klein uurtje werden de foto’s op de computer geselecteerd en mochten de deelnemers zelf hun 5 beste foto’s uitkiezen om aan het grote publiek te laten zien. Eerst natuurlijk aan hun (groot)ouders op het grote scherm en dan op het 'world wide web'. Het resultaat ziet u HIER.


Tijdens het wachten tot alles gereed was voor de presentatie, werden er met zo veel enthousiasme uilenballen uitgeplozen en electrospellen gespeeld, dat de wachttijd eigenlijk te kort was.

Al met al een heel geslaagde workshop, waarbij – wie zal het zeggen – misschien de nieuwe natuurfotograaf van de toekomst aanwezig was.

HIER vind je nog enkele leuke impressies van deze dag.