Over Baarlo-Maasbree

 

Wat is IVN?
Het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid is een landelijke vereniging met plaatselijke afdelingen. IVN Baarlo-Maasbree (opgericht op 22-03-1984) is de afdeling met als werkgebied de dorpen Baarlo en Maasbree in de gemeente Peel en Maas.

Wat wil IVN?
IVN werkt aan een duurzame samenleving. Ons idee is dat betrokkenheid bij de natuur duurzaam handelen stimuleert. Daarom laten wij jong en oud de natuur van dichtbij beleven. We brengen hen op de hoogte van groene initiatieven rond natuur en maatschappelijke thema’s zoals voeding, gezondheid en energie.

Wat doet IVN?
IVN organiseert excursies, thema-avonden en cursussen. Het is actief in het Groenplatform van de gemeente, bij de Milieufederatie en bij educatieve projecten. De activiteiten richten zich op zowel jonge als oudere leden en belangstellenden. Verder geeft de vereniging een maandelijks ledenblad uit. Ook kan de gemeente het IVN om expertise vragen bij bouwprojecten waarbij het milieu is betrokken.

Hoe werkt IVN?
Alle activiteiten van IVN Baarlo-Maasbree zijn vrijwilligersactiviteiten. Vele leden zijn binnen de vereniging actief. De vereniging kent verschillende werkgroepen: de Plantenwerkgroep en de Faunawerkgroep.
Hoe kunt u lid worden?
U kunt lid worden door u aan te melden bij één van de bestuursleden, of via dit e-mailadres: IVN-baarlo-maasbree@hotmail.com

Wat kost het?
Het lidmaatschap kost € 20,00 per jaar. U wordt tevens ingeschreven bij het landelijk IVN en ontvangt 4 x per jaar het blad Mens en Natuur en elke maand ons eigen ledenblad.