IVN Trektochten

Pak je rugzak, strik je wandelschoenen, vergeet je verrekijker niet en trek zelf de natuur in! IVN Trektochten zijn meerdaagse wandelingen dwars door Nederlandse natuurgebieden. Je loopt routes uitgestippeld door échte kenners van het lokale gebied en waant je buiten de gebaande paden. Zo kom je langs de mooiste plekken!

Accepteer cookies

Onderweg kun je uitrusten en overnachten bij onze Gastheren van het Landschap: lokale recreatieondernemers die onderdeel zijn van het speciale IVN-programma, zodat zij jou alles over hùn natuurgebied kunnen vertellen. Gaandeweg op de route hoor je op verschillende plekken een mysterieus audioverhaal waar de Gastheren ook op inhaken. Een IVN Trektocht is een ervaring die je niet gauw vergeet.

Dus waar wacht je nog op? Trek je stevige stappers aan en trek erop uit!


IVN Trektochten


De Biesbosch

IVN Trektocht De BiesboschLaat je onderdompelen in de overweldigende deltanatuur van Nationaal Park De Biesbosch! In vier of vijf dagen trek je door de prachtige Brabantse en Dordrechtse Biesbosch, van Gorinchem NS-station naar NS-station Dordrecht.

Trektocht De Biesbosch


De Maasduinen

IVN Trektocht De MaasduinenMet deze tocht van zo’n 100 km dompel je je onder in het oeroude landschap van Nationaal Park de Maasduinen. Ontdek de langste rivierduinen van Nederland en de sprookjesachtige vennen. Tijdens deze tocht word je als wandelaar tevens uitgenodigd iets terug te doen voor de natuur.

Trektocht De Maasduinen


De Maashorst

IVN Trektocht de MaashorstTrek drie of vijf dagen door De Maashorst, het oergebied van Brabant. Ondeweg kom je door verstilde bossen, heidevelden, zandverstuivingen, prehistorische grafvelden en wie weet ontmoet je een wisent of een tauros!

© Naturescanner Mischa 

Trektocht De Maashorst


Drenthe

IVN Trektocht DrentheTrek in 4 dagen dwars door bos en over eindeloze heide in Drenthe. Ontdek een oerlandschap gekneed door ijs en oorlog; het Holtingerveld. Om vervolgens in Nationaal Park Dwingelderveld door uitgestrekte heidevelden te struinen.

Trektocht Drenthe


Flevoland

IVN Trektocht FlevolandOntdek de unieke Flevolandse natuur! Loop door Nationaal Park Nieuw Land, langs de Flevolandse randmeren en langs de bijzondere Flevolandse Bossen. Kies uit twee driedaagse trektochten, of maak er gelijk een zesdaagse tocht van.

Trektocht Flevoland


Haringvliet

IVN Trektocht HaringvlietErvaar het leven en de natuur van het Haringvliet - een rijke en unieke delta! Tijdens de fietstocht wordt meer verteld over het Haringvliet en haar omgeving, maar zal het Haringvliet zelf ook haar verhaal vertellen. 

Trektocht Haringvliet


Hollandse Duinen

IVN Trektocht Hollandse DuinenDuinlandschappen, bollenvelden, landgoederen en veenweiden afgewisseld met prachtige dorpen en cultuurrijke steden. Duik tijdens de meerdaagse fietstocht regelmatig terug in het verleden en leer Nationaal Park Hollandse Duinen beter begrijpen!

Trektocht Hollandse Duinen


Lauwersmeer-Schiermonnikoog

IVN Trektocht Lauwersmeer-SchiermonnikoogVerken in deze Trektocht twee Nationale Parken en leer over de historie met het verhaal “Zout als erfenis”. Stap op de fiets, rijd 73 km op de vaste wal van het Lauwersmeergebied en pak de boot naar Schiermonnikoog om dit bijzondere eiland te ontdekken.

Lauwersmeer-Schiermonnikoog


Veluwe

IVN Trektocht ApeldoornTrek je wandelschoenen aan en ga op pad in de Veluwe; een gebied dat bol staat van de cultuur, historie en koninklijke invloeden. De IVN Trektocht brengt je langs een aantal van de mooiste plekjes.

Trektocht Veluwe


Zuid-Kennemerland

IVN Trektocht Zuid-KennemerlandVerwonder je over natuur en cultuurhistorie tijdens de trektocht in Nationaal Park Zuid-Kennemerland! Onderweg loop je door mooie polders, langs meertjes, in duingebieden en geniet je van prachtige uitkijkpunten.

Trektocht Zuid-Kennemerland

 

Wat kan je verwachten van een IVN Trektocht?

  • Meerdaagse natuurtochten met dagafstanden van 15 à 18 km
  • Bereikbaar met het OV
  • Bijzondere routes uitgezet door lokale IVN Natuurgidsen
  • Geen markeringen in het veld, je navigeert via de gratis IVN Route app
  • Het mysterieuze audioverhaal over het gebied is ook te beluisteren met de IVN Route app
  • Overnachten en verpozen bij IVN Gastheren van het Landschap
  • Gastheren van het Landschap langs de route haken op authentieke wijze in op het waarachtige gebiedsverhaal
  • Geen bagagevervoer, dus rugzak op en gaan!
     

IVN Trektocht De Biesbosch

Over IVN Trektochten

In deze tijd waarin we veel ‘moeten’ en van onszelf vragen, is er veel behoefte aan rust en ontspanning. Wandelen is bij uitstek de manier om te vertragen, de natuur optimaal te ervaren en je te verwonderen over haar schoonheid en om tot rust te komen. Als tegenbeweging van massatoerisme en standaardwandelingen zijn IVN Trektochten ontstaan. Tijdens deze meerdaagse wandelroutes word je enkele dagen meegenomen in het authentieke verhaal van het landschap en verovert ze een plekje in je hart.

Wil jij op de hoogte blijven van de IVN Trektochten? Volg ons op Instagram voor de laatste nieuwtjes en reisverslagen.