IVN Trektocht De Maashorst

Ga op pad in oerlandschap De Maashorst! Onderweg kom je door heidevelden, weiden en bossen, hoogteverschillen en open vlakten, stuifduinen, beekjes, akkerdorpen. Allemaal grijpen ze terug op de eeuwenoude historie van De Maashorst, waarin het de bewoners waren die het gebied in de loop van vele eeuwen vorm gaven.

Overzicht

  • Meerdaagse wandeltocht door Brabants oergebied De Maashorst
  • Duur: 3 dagen
  • Startpunt: Vakantiepark Zevenbergen, Vergaertweg 4 in Heesch
  • Eindpunt: gelijk aan het startpunt
  • Te bereiken met de trein of de auto

De route

Navigeren doe je via de IVN Natuur app. Voor elke dag is een route uitgestippeld, vergezeld door een audioverhaal ‘De mysterieuze munt’. Je volgt hoofdpersoon Willeke van der Wijst die op zoek gaat naar haar oorsprong in De Maashorst.

De Maashorst 3-daagse zomerseizoen

Maashorst trektocht route dag 1 (15,7 km)

Maashorst trektocht route dag 2 (17,7 km)

Maashorst trektocht route dag 3  (16,6 km)

Goed om te weten

In de wintermaanden, van november tot maart, wordt de 3-daagse IVN Trektocht De Maashorst langs een andere route gelopen, vanwege wintersluiting van een overnachtingsplek. Vanaf half maart staan de zomerroutes weer voor je klaar!

De Maashorst 3-daagse winterseizoen

Maashorst trektocht route dag 1 (16,6 km)
Maashorst trektocht route dag 2 (17,7 km)
Maashorst trektocht route dag 3 (20,2 km)

 

 

 

Wil je meer weten over IVN Trektocht De Maashorst? Download het route overzicht, met o.a. impressies van de route, routekaartjes, de overnachtingsplekken en instructies hoe je de IVN Natuur app kunt gebruiken.

Reserveren en boeken

Je boekt IVN Trektocht De Maashorst als geheel pakket bij reisorganisatie Avontuur Dichtbij, waarmee IVN een samenwerking is aangegaan. Reserveer je Trektocht via de website van Avontuur Dichtbij waarna zij de overnachtingen voor je regelen.

Extra leuk: voor iedere boeking via Avontuur Dichtbij ontvangt IVN Natuureducatie €25,-, waarmee je het werk van IVN ondersteunt!

Reserveer nu de 3-daagse

Heb je vragen en/of opmerkingen? Neem contact op met: trektochten@ivn.nl of volg ons op Instagram voor de laatste nieuwtjes en reisverslagen.

© Foto’s o.a. door Naturescanner Mischa