IVN Trektocht De Biesbosch

Trek in 4 of 5 dagen door het getijdegebied van Nationaal Park De Biesbosch langs het Waterliniepad, de uitgestrekte deltanatuur van de Oost- en Noordwaard van de Brabantse Biesbosch en vervolgens de Dordrechtse Biesbosch.

Overzicht

  • Meerdaagse wandeltocht door Nationaal Park De Biesbosch
  • Duur: 4 of 5 dagen (3 of 4 overnachtingen)
  • Startpunt: NS Station Gorinchem
  • Eindpunt: NS Station Dordrecht
  • Te bereiken met de trein of de auto
  • Totale afstand: 68,1 km (of 73,5 km met extra overnachting)

De route

Navigeren doe je via de IVN Route app. De routes zijn te downloaden en offline te lopen. Voor elke dag is een route uitgestippeld, vergezeld door een audioverhaal ‘Het verlangen naar de overkant’. Je volgt een schipper op zijn ontdekkingstocht door Nationaal Park De Biesbosch. Bekijk hier alvast de routes per dag:

Goed om te weten

De IVN Trektocht is voor ca. 35% onverhard. De overige 65% gaat over meestal rustige weggetjes en fietspaden. Op dag 2 voert de trektocht oa. door de mooie en uitgestrekte Noordwaard, waar de polderweggetjes noodzakelijkerwijs verhard moeten zijn omdat dit gebied overstroomt bij extreem hoog water. Waar toegestaan hebben we hier op enkele stukken onverharde grasdijken en paden gekozen. Op dag 3 is ook het begin en eind van de etappe verhard. Desondanks vinden wij de route prachtig en bieden zowel de verharde als onverharde gedeeltes genoeg afwisselende natuurbeleving!

 

 

 

Wil je meer weten over IVN Trektocht De Biesbosch? Download het route overzicht met o.a. impressies van de route, routekaartjes, de overnachtingsplekken en instructies hoe je de IVN Route app kunt gebruiken.

Reserveren en boeken

Je boekt IVN Trektocht De Biesbosch als geheel pakket bij reisorganisatie Avontuur Dichtbij, waarmee IVN een samenwerking is aangegaan. Reserveer je Trektocht via avontuurdichtbij.nl waarna Avontuur Dichtbij de overnachtingen voor je regelt.

Extra leuk: voor iedere boeking via Avontuur Dichtbij ontvangt IVN Natuureducatie €25,-, waarmee je het werk van IVN ondersteunt!

Reserveer nu

Heb je vragen en/of opmerkingen? Neem contact op met: trektochten@ivn.nl of volg ons op Instagram voor de laatste nieuwtjes en reisverslagen.

© Foto’s door My Travel Secret en Anne Kære Fotografie