IVN Trektocht Haringvliet

Deze driedaagse fietstrektocht neemt je mee rondom het Haringvliet. Het Haringvliet is het ultieme bewijs van de vindingrijkheid van de Nederlander én de rijke natuur van de delta. Ervaar het leven en de natuur van deze rijke en unieke delta. Tijdens de tocht wordt er meer verteld over het Haringvliet en haar omgeving, maar zal het Haringvliet zelf ook haar verhaal vertellen. Laat je meevoeren in de verhalen, je zal dit bijzondere natuurgebied er nog beter door beleven.

Overzicht

  • Meerdaagse fietstocht rond het Haringvliet
  • Duur: 3 dagen (2 overnachtingen met meerdere mogelijkheden)
  • Startpunt: Toeristisch Overstap Punt (TOP) Stellendam
  • Eindpunt: Toeristisch Overstap Punt (TOP) Stellendam
  • Te bereiken met de auto
  • Totale afstand: 125 km
IVN Trektocht Haringvliet

De route

Navigeren doe je via de IVN Natuur app. Voor elke dag is een route uitgestippeld, vergezeld door het audioverhaal ‘Een fabelachtige ontmoeting’. Je volgt Sabina, stagiaire bij het Nissewaards dagblad, die op pad gaat rond het haringvliet om een artikel te schijven voor het dagblad. Bekijk alvast de routes per dag:

Haringvliet trektocht dag 1 (34,2 km)
Haringvliet trektocht dag 2 (45,9 km)
Haringvliet trektocht dag 3 (45,4 km)

 

Goed om te weten

Van vrijdag 9 juni 22.00 uur tot vrijdag 4 augustus 23.00 uur is de Haringvlietbrug in beide richtingen afgesloten. Voor (brom)fietsers/voetgangers zet Rijkswaterstaat in deze periode een veerverbinding in. Aan beide oevers vaart elk halfuur een pont. Meer informatie

 

 

 

Wil je meer weten over IVN Trektocht Haringvliet? Download het routeboekje voor de 3-daagse IVN Trektocht, met o.a. impressies van de route, routekaartjes, de overnachtingsplekken en instructies hoe je de IVN Natuur app kunt gebruiken.

Reserveren en boeken

Je boekt IVN Trektocht Haringvliet als pakket bij reisorganisatie Avontuur Dichtbij. Reserveer je Trektocht via onderstaande knop waarna Avontuur Dichtbij de overnachtingen en eventuele extra’s voor je regelt.

Extra leuk: voor iedere boeking via Avontuur Dichtbij ontvangt IVN Natuureducatie €25,-, waarmee je het werk van IVN ondersteunt!

Reserveer nu

Camping Zonnehoeve en Camping ’t volgerland zijn niet te boeken via Avontuur Dichtbij. Wil je wel even lekker back to basic en met je eigen tentje op pad? Boek dan zelf je overnachting bij Camping Zonnehoeve voor dag 1 en bij camping ‘t Volgerland voor dag 2. Daarnaast kun je ook bij Camping ’t Weergors met je eigen tentje terecht, hiervoor ook zelf boeken. Zie het routeboekje voor de contactgegevens.

Heb je vragen en/of opmerkingen? Neem contact op met: trektochten@ivn.nl of volg ons op Instagram voor de laatste nieuwtjes en reisverslagen.

© Foto’s door Eilandmarketing Goeree-Overflakkee
Logo Vrienden op de Fiets
Deze IVN Trektocht is mede mogelijk gemaakt door het Fiets en Wandelfonds van Vrienden op de Fiets.