IVN Trektocht Drenthe

Trek in 4 dagen dwars door bos en over eindeloze heide in Drenthe. Ontdek een oerlandschap gekneed door ijs en oorlog; het Holtingerveld. Om vervolgens in Nationaal Park Dwingelderveld door uitgestrekte heidevelden te struinen, de aanwezigheid van wolven te voelen of zonnebadende adders tegen te komen.

 

Overzicht

  • Meerdaagse wandeltocht door natuurgebied Holtingerveld en Nationaal Park Dwingelderveld
  • Duur: 4 dagen (3 overnachtingen)
  • Startpunt: NS Station Steenwijk
  • Eindpunt: NS Station Hoogeveen
  • Te bereiken met de trein of de auto
  • Totale afstand: 100 km

De route

Navigeren doe je via de IVN Natuur app. Voor elke dag is een route uitgestippeld, vergezeld door een audioverhaal “Het hunebed en de roof”. Je volgt het verhaal van Berend. Bekijk hier alvast de routes per dag:

Drenthe trektocht route dag 1 (14,9 km)
Drenthe trektocht route dag 2 (27,3 km)
Drenthe trektocht route dag 3 (21,3 km)
Drenthe trektocht dag 4 (20,7 km)

 

 

 

Wil je meer weten over IVN Trektocht Drenthe? Download het routeboekje voor de 4-daagse IVN Trektocht, met o.a. impressies van de route, routekaartjes, de overnachtingsplekken en instructies hoe je de IVN Natuur app kunt gebruiken.

Reserveren en boeken

Je boekt IVN Trektocht Drenthe als pakket bij reisorganisatie Avontuur Dichtbij. Reserveer je Trektocht via onderstaande knop waarna Avontuur Dichtbij de overnachtingen en eventuele extra’s voor je regelt.

Extra leuk: voor iedere boeking via Avontuur Dichtbij ontvangt IVN Natuureducatie €25,-, waarmee je het werk van IVN ondersteunt!

Reserveer nu

Heb je vragen en/of opmerkingen? Neem contact op met: trektochten@ivn.nl of volg ons op Instagram voor de laatste nieuwtjes en reisverslagen.

Deze IVN Trektocht is mede mogelijk gemaakt door gemeente Westerveld, De Wolden en Hoogeveen en het Fiets en Wandelfonds van Vrienden op de Fiets.

Logo Vrienden op de Fiets