IVN Trektocht Veluwe

Trek je wandelschoenen aan en ga op pad in de Veluwe; een omgeving die bol staat van de cultuur, historie en koninklijke invloeden. De IVN Trektocht brengt je langs een aantal van de mooiste plekjes, waaronder woeste zandverstuivingen, idyllische heidevelden en uitgestrekte bossen. De Veluwe biedt een wereld van verscheidenheid, en dat is allemaal te beleven in één tocht.

Overzicht

  • Meerdaagse wandeltocht door de Veluwe
  • Duur: 4 dagen (3 overnachtingen). Ook de mogelijkheid om als 3-daagse of 5-daagse te boeken.
  • Startpunt: NS Station Apeldoorn
  • Eindpunt: gelijk aan het startpunt
  • Te bereiken met de trein of de auto
  • Totale afstand: 54.3km of 53.3km

De route

Navigeren doe je via de IVN Routes app. De routes zijn te downloaden en offline te lopen. Voor elke dag is een route uitgestippeld, vergezeld door het audioverhaal ‘Graven in het zand van de Veluwe’. Je volgt hierbij het verhaal van 3 verschillende mensen (een kanaalgraver, zandgraaf en fonteinier) die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis én ontwikkeling van de Veluwe.

Goed om te weten

Vanwege het sluiten van het Kroondomein het Loo tussen 15 september en 25 december kan een deel van de route tijdens deze periode niet gelopen worden. Hiervoor is een alternatieve route beschikbaar in de IVN Routes App.

 

 

 

Wil je meer weten over IVN Trektocht Veluwe? Download het routeboekje met o.a. impressies van de route, routekaartjes, de overnachtingsplekken en instructies hoe je de IVN Routes app kunt gebruiken.

Reserveren en boeken

Je boekt IVN Trektocht Veluwe als geheel pakket bij reisorganisatie Avontuur Dichtbij, waarmee IVN een samenwerking is aangegaan. Reserveer je Trektocht via de website van Avontuur Dichtbij waarna zij de overnachtingen voor je regelen.

Extra leuk: voor iedere boeking via Avontuur Dichtbij ontvangt IVN Natuureducatie €25,-, waarmee je het werk van IVN ondersteunt!

Reserveer nu

Heb je vragen en/of opmerkingen? Neem contact op met: trektochten@ivn.nl of volg ons op Instagram voor de laatste nieuwtjes en reisverslagen.

© Foto’s door My Travel Secret en Willem Kuijpers.