Natuur in de buurt

Voor natuur hoef je niet per se een hele dag uit te trekken of ver te reizen. Ook dichtbij is er van alles te beleven. Kijk eens naar je eigen dorp of stad, buurt of wijk, achter- of schooltuin. Ook daar is natuur! In Zuid-Holland versterken we met het programma Groen Dichterbij lokaal vrijwilligers. In Delft en Rotterdam staat de komst van een Kleine Wildernis op de planning. 

Tiny Forest

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan, waar buurtbewoners de Nederlandse natuur ontdekken. In Delft is inmiddels een Tiny Forest ontwikkeld, en op meerdere plekken in Zuid-Holland staat er eentje op de planning. Lees hier meer over het project Tiny Forest. 

Tuinreservaten

In de cursus Tuinreservaten tover je samen met de deelnemers hun tuin, balkon of dakterras om tot een waar tuinreservaat! De cursus is ontwikkeld door IVN als partner van VARA’s ‘Vroege Vogels Tuinreservaten’. Elke afdeling kan zelf een cursus organiseren. Lees verder.

Groen Dichterbij 

Met het programma Groen Dichterbij gaan we in de steden Delft, Leiden, Den Haag en Rotterdam lokaal aan de slag met het inspireren, versterken en ondersteunen van vrijwillige groene buurtinitiatieven en vrijwilligers. Het platform Groen Dichterbij biedt ook vrijwilligers in andere steden een kennisbank en online ondersteuning.