IVN werkt aan een (be)leefwereld waar contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is, zodat ze spelenderwijs een band opbouwen met de natuur. Thuis, in de buurt en op school. Zo ontdekken ze zelf de waarde van de natuur. Goed voor het kind en goed voor de natuur. In Zuid-Holland leggen we Groene Schoolpleinen aan en in meer dan 10 steden draait het programma Groen doet goed.

Voor het basisonderwijs

Veel animo voor Goudse Voedselbosjes op schoolplein zorgt voor tweede bosje

Groene schoolpleinen

Elk kind heeft recht op een natuurlijke gezonde speel- en leerruimte op of aangrenzend aan het schoolplein. Een plek die goed is voor de Zuid-Hollandse natuur, bijdraagt aan klimaatadaptatie en bovenal gebruikt wordt door de juffen en meesters voor onderwijs. Daarom ontketenen we een Groene Revolutie Schoolpleinen. Doe je mee? oases.

voedselbosje_boomfeestdag_ivn_gouda_ _planten_vindingrijk_ _anne_kaere_fotografie. 13

Gezonde voeding

Aan de slag met gezonde voeding? Bekijk het aanbod:

Workshop Natuurbeleving voor kinderen

Groen doet goed

Groen doet goed is een samenwerkingsverband tussen IVN, meer dan tien Zuid-Hollandse gemeenten en alle terreinbeherende organisaties in Zuid-Holland. Samen zorgen we ervoor dat kinderen tussen 4 en 12 in de grote steden de natuur binnen en buiten de stad vaker gaan beleven.

 

10 Dingen om te doen op en rondom je schoolplein

Groene Scholennetwerk

Maak jij je op jouw school hard voor het vergroenen van de schoolomgeving en/of voor meer buitenles? Word lid van het Groene Scholennetwerk! Een netwerk van leerkrachten (en schoolbestuurders), ondersteund door IVN, dat staat voor uitwisseling, inspiratie en inhoudelijk bijspijkeren.

Voor de kinderopvang

Financieringsregeling beschikbaar voor 16 partnergemeenten Tiny Forest

Gezonde voeding

Aan de slag met gezonde voeding? Bekijk het aanbod:

10 natuurlessen op het schoolplein

Buitenactiviteiten

Buiten spelen is gezond, leerzaam en leuk! Kinderopvanglocaties kunnen elk jaar meedoen met leerzame buitenactiviteiten. Zoals de Modderdag of Hartje Winter. Bekijk het aanbod voor kinderopvanglocaties.

Contact

Meer weten? Neem contact op met Ian Mostert, Projectleider Kind & Natuur: i.mostert@ivn.nl