Meer natuur in de buurt

IVN Zuid-Holland zet zich in voor natuur in iedere buurt. Dichtbij, in een park om de hoek, het schoolplein of de achtertuin. Natuur om te beleven, om van te leren en om je mee te verbinden. In Zuid-Holland doen we dat onder meer met Tiny Forests en de Vriendelijke tuin.

Financieringsregeling beschikbaar voor 16 partnergemeenten Tiny Forest

Tiny Forest

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan, waar buurtbewoners de Nederlandse natuur ontdekken. In Nederland zijn inmiddels al meer dan 100 Tiny Forests aangeplant.

De Vriendelijke tuin

Hoe vriendelijk is jouw tuin of balkon eigenlijk voor planten en dieren? Je checkt het makkelijk en leuk met de Vriendelijke Tuin producten. Met kleine aanpassingen kun je al een groot verschil maken. Met zes tuincheckkaarten ontdek je of egels, amfibieën, vogels, wilde planten, insecten én bodemdiertjes blij worden van jouw tuin.

Themagroep Kind & Natuur zoekt nieuwe mensen!

Aan de slag

Een groener Nederland begint bij jezelf. Ga aan de slag in jouw tuin, op je balkon, of in je buurt. Met Groen om te doen bieden we je leuke doe-tips voor in en om het huis. Leuk voor jezelf of met kinderen. Met onze moestuintips breng jij jouw moestuin tot bloei. Met onze Tuiny producten laat jij jouw tuin bruisen van het leven! Ga aan de slag.