Zorginstellingen

Groen is gezond! Contact met de natuur zorgt voor meer geluk en minder stress. Iedereen kan profiteren van de positieve effecten van natuur; ouderen in verzorgingstehuizen, ouders en kinderen in de maatschappelijke opvang en kinderen in het ziekenhuis. In Zuid-Holland werken we samen met verschillende zorgorganisaties aan meer natuurbeleving.

Aanbod

Ben jij de nieuwe vrijwilliger voor het secretariaat van IVN Nieuwkoop?

Groene GGZ

Natuur is goed voor onze gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Met het initiatief ‘Groene GGZ’ bouwen we aan een groene beweging in de mentale gezondheidszorg. De eerste locaties gaan zich de komende jaren (door)ontwikkelen tot voorloper in de Groene GGZ. In Zuid-Holland is dat de Parnassia Groep.

Informatiemiddag Natuurouders

Vrouwenopvang

Natuur helpt traumatische ervaringen verwerken, zorgt voor ontspanning en verbetert de ouder-kindrelatie. Om bewoners van deze effecten te laten profiteren brengt IVN hen binnen het project Huisje Boompje Beestje in contact met de natuur tijdens groene activiteiten. Sinds 2018 hebben Perspektief en IVN Natuureducatie de handen ineen geslagen om samen te zorgen voor een duurzame inzet van natuur- op opvanglocatie de Terp. Bekijk ons volledige aanbod voor de maatschappelijke opvang.

Training Natuur doet je goed

Ouderenzorg

IVN wil ouderen in Nederland een gelukkige oude dag bezorgen door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren, dat doen we binnen het programma Grijs, Groen & Gelukkig. Ook ouderen in zorgcentra en ouderen met dementie. Vaak hebben ouderen geen of slechts beperkte toegang tot de natuur terwijl dit juist een belangrijke bron van geluk kan vormen en een positieve invloed heeft op de gezondheid.

Gezondheid(spreventie)

Natuurbeleving in het ziekenhuis

In een zorginstelling is de natuur vaak ver weg. Met de Natuurontdekkast brengen we natuurbeleving naar binnen. Door de levendige natuurvragen waan je je weer even buiten in de natuur.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ruben Mulder, projectleider Natuur & Gezondheid via r.mulder@ivn.nl

Grijs, Groen en Gelukkig