Periodiek Schenken

Help IVN Westerkwartier e.o. met het financieel ondersteunen van haar activiteiten. Of help IVN-Nederland haar droom te verwezenlijken om ieder kind in Nederland voor zijn 12e jaar een onvergetelijke natuurbelevenis te bieden! Dat laatste kan met een periodieke schenking aan het IVN Scharrelkids Fonds. Volledig aftrekbaar van je belastbaar inkomen, eenvoudig te regelen en je hebt er geen notaris meer bij nodig.

Schenk je minimaal vijf jaar een vast bedrag aan IVN Westerkwartier e.o. of bv. aan het IVN Scharrelkids Fonds, dan kun je deze gift in de vorm van een periodieke schenking volledig aftrekken van je aangifte inkomstenbelasting. Sinds begin 2014 hoeft dit type schenking niet meer vastgelegd te worden in een notariële akte. Dat scheelt een hoop tijd én geld.

Jouw voordeel bij een periodieke schenking
Het bedrag dat je schenkt is, ongeacht de hoogte ervan, volledig aftrekbaar van je belastbaar inkomen. Afhankelijk van je inkomen ontvang je jaarlijks 37% tot 52% van het gedoneerde bedrag terug.

Schenk je bijvoorbeeld jaarlijks een brutobedrag van €100,- en zit je in het 42% belastingtarief, dan kost dit jou netto uiteindelijk slechts €58,-. Je krijgt namelijk 42% van €100,- terug van de belastingdienst.

Hoe krijg je dit belastingvoordeel?
Je krijgt dit belastingvoordeel door eenvoudig de volgende stappen te doorlopen: Download de Overeenkomst periodieke gift in geld, zowel het exemplaar voor de schenker als het exemplaar voor de ontvanger.

Vul beide exemplaren in (de toelichting kan hierbij helpen), print ze uit en onderteken ze.

Stuur beide overeenkomsten, samen met een kopie van een geldig legitimatiebewijs (en die van je partner indien van toepassing) in een envelop zonder postzegel naar IVN Westerkwartier, t.a.v. onze penningmeester, dhr. K. van der Veen, Klein Hoefblad 2, 9861 EL Grootegast

Het ingevulde exemplaar voor de schenker wordt aangevuld door onze penningmeester. Deze ontvang je retour voor je eigen administratie. Het is belangrijk om dit formulier goed te bewaren voor je belastingaangifte. In de toelichting krijg je meer informatie over periodiek schenken en het invullen van de formulieren. Krijg je de formulieren liever toegestuurd in plaats van ze te downloaden van deze site? Dat kan. Mail of zend ons je adresgegevens en we sturen de overeenkomst naar je op.

Schenk je liever aan het IVN-Scharrelfonds, kijk dan eens op de pagina Scharrelkidsfonds en download dan de hiervoor reeds deel ingevulde Overeenkomst periodieke gift in geld, zowel het exemplaar voor de gever als het exemplaar voor de ontvanger.