VOLGEBOEKT: Fluistervaartocht over het donkere Leekstermeer

In het kader van de Nacht van de Nacht organiseert IVN Westerkwartier e.o. met behulp van een aantal fluisterboten een vaartocht langs de boorden van het Leekstermeer.
Zowel de lichtinvloed van de stad als het duister richting het Drentse achterland is hier goed te beleven.
Ook is het bijzonder om te luisteren naar de geluiden van de nacht op het water, een nachtvogel die overvliegt, de ganzen die liggen te slapen op het meer en het gekabbel van het water.

Onder deskundige begeleiding, met zo min mogelijk lawaai en minimale verlichting zal dit een spectaculaire tocht zijn!

Het aantal deelnemers aan deze boottocht, alleen volwassenen, is maximaal 22 personen. Daarom is opgave vooraf noodzakelijk!
Voor kinderen is deze excursie minder geschikt omdat 1,5 tot 2 uur stil zitten en stil zijn doorgaans een zware opgave voor hen is.

VOLGEBOEKT: U kunt u nog aanmelden voor de wachtlijst. Opgave BIJ VOORKEUR via de mail of de app edithbarf@gmail.com of tel.nr. 06-18962893.
N.B.: Bij opgave ook graag ook een contacttelnr. voor evt. lastminute berichtgeving)

We verzamelen om 18.45 uur bij Cnossen, Meerweg 13, Nietap en gaan dan varen tussen 19.00 en 21.00 uur. Vooraf is het mogelijk om voor eigen rekening een kopje koffie of thee te drinken, achteraf is niet mogelijk het paviljoen is dan gesloten. Kosten: € 6,00 p.p.

 

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht georganiseerd op zaterdag 28 oktober 2023 waar ook IVN Westerkwartier e.o. jaarlijks met drie terugkerende activiteiten aan mee doet.
Voor meer informatie over de Nacht van de Nacht, zie: Nacht van de Nacht

 

Waar
Recreatiebedrijf Cnossen
Meerweg 13
9312 TC Nietap
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: € 6,00 per persoon
  • Maximaal aantal deelnemers: 22
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina