21 april – Wandeling Aalsterheide en Achtereinds Laag

Wandeling door het bos en een beetje over de heide.

Waar nu het verkeer over de A2 raast, was vroeger het hoorngeschal te horen van de koetsier, die over de postroute reed van ’s-Hertogenbosch naar Hamont en verder naar Maastricht en Luik. We zijn op de Aalsterheide bij de uitspanning “de Aalsterhut”, beter bekend als de Hut van Mie Peels.

Op zondag 21 april neemt een gids van het IVN Valkenswaard-Waalre je mee in dit bijzondere stuk natuur van onze gemeente. We kunnen dan genieten van verschillende interessante voorjaarsverschijnselen in deze aprilmaand.
De gids laat je kennis maken met heden en verleden en hoe de mens met zijn omgeving is omgegaan. We horen vogels, die met hun gezang hun territorium afbakenen. We zien bomen in bloei en genieten van het afwisselende landschap van bos en boer. Ook staan we stil bij het Achtereinds Laag, waar nieuwe natuur een kans krijgt.

Heb je zin je benen even te strekken en het voorjaar op te snuiven, kom dan op zondag 23 april om 14.00 uur naar de hut van Mie Pils. De wandeling duurt ongeveer twee uur en is zoals altijd gratis.

Startpunt: Achtereindsestraat 2a, 5583 TB Aalst gem. Waalre.

Vooraf aanmelden

Voor deze wandeling geldt een (nog nader vast te stellen) maximum aantal deelnemers. Daarom is vooraf aanmelden verplicht. De mogelijkheid om in te schrijven verschijnt ca. 1 maand vóór de wandeling op deze site.

Alle activiteiten van IVN Valkenswaard-Waalre

kop Aalsterheidewandeling 3op1 21 april 2024 - 14:00
Wanneer
zondag 21 april 2024 14:00
Waar
Parkeerplaats wandeling Achtereinds Laag
Achtereindsestraat 2a
5583TB Aalst-Waalre
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina