Jeugd IVN groep 1 seizoen 2017-2018

 

27 juni: Naar Vlindertuin Waalre

Op de fiets trokken wij eropuit naar de Vlindertuin in Waalre. Maar wie dacht dat wij hier alleen vlinders zagen, heeft het mis. Met of zonder vergrootglas, in de schaduw of in de zon, op het droge of in het water, de IVN-kids spotten werkelijk overal diertjes. Met het vlinderspel aan het einde van ons bezoek verdienen alle IVN-kids een mooi souvenir.

Meer foto’s

Jeugd IVN in Vlindertuin Waalre

23 mei: Young meets Old, Kempenhof beleefmiddag

Deze middag zijn wij naar de beleeftuin van de Kempenhof geweest, daar was een beleefmiddag georganiseerd. Wij konden beestjes bekijken en aaien, spelletjes doen en eten en drinken met de bewoners van de Kempenhof. Het was voor jong en oud een belevenis.

Meer foto’s

jeugd IVN beleefmiddag Kempenhof

11 april: Op bezoek bij de Genneper Hoeve

Een bezoek aan de Genneper Hoeve.
Boer Paul heeft erg leuk verteld over het biologisch boeren wat ze hier toepassen. Toevallig was er deze morgen een kalfje geboren. Als afsluiting hebben we geproefd van hun zelfgemaakte kaas (belegen- en brandnetelkaas).

Meer foto’s

jeugd IVN bij Genneper Hoeve

14 maart: Naar de Tongelreep

Geen reep om op te eten, maar wel een mooie beek achter de Eindhovense Golf. Wij hebben er o.a. kikkers en salamanders gevonden en er een roofvogel gezien. Sommige kinderen hebben tijdens deze mooie bijna lentedag natte voeten gehaald.

Meer foto’s

speuren bij de Tongelreep

7 februari: Wintermiddag

Winterse temperaturen vandaag. Toch hebben wij buiten een toepasselijk ren- en tikspel kunnen spelen, waarbij een winter voedselvoorraad verplaatst moest worden. Na al dat rennen hebben wij uitgeblazen bij de dieren op de kinderboerderij en een kopje thee gedronken. Achter in de IVN-tuin maakte iedereen een lekkere traktatie voor de vogels en keken wij nog even hoe dik het ijs in het park was. Nu maar hopen dat de vogels net zo van de traktatie gaan genieten als wij van deze winterse bijeenkomst genoten hebben.

Meer foto’s

Jeugd IVN vogelvoer maken

10 januari: Naar Valkenhorst

Op de fiets naar de Valkenhorst, een gebied met bos, open terrein en plassen en dus veel te zien en te beleven. Wij komen een pootafdruk van een wild zwijn tegen, een gewonde vis, een gele trilzwam, salamanders, een kikker. Ook bekijken wij de vleermuizentunnel en beklimmen wij de uitkijktoren. Naast alles wat het gebied ons biedt, hebben wij ook nog wat aangemodderd ;).

Meer foto’s

salamanders in pot jeugd IVN Valkenswaard-Waalre

15 december: Kerstbijeenkomst met alle groepen

Wij hebben met alle IVN Jeugd verschillende Kerstversieringen gemaakt, afgewisseld met een spannende avondwandeling naar onder andere de IVN Jubileumboom. Daarna was het tijd voor een verwarmend en lichtgevend vuur om broodjes boven te bakken en marshmallows te roosteren (of in sommige gevallen te verbranden 🙂 ). Ook was er heerlijke warme chocolademelk waarmee we alvast konden proosten op het nieuwe jaar.

Meer foto’s

kerstbijeenkomst jeugd IVN 15-12-2017

13 december: Op zoek naar de Grote Zilverreiger

Bij het Peetersven hebben wij samen met vogelaar Gerrit Klitsie een Grote Zilverreiger gevonden. Er was er maar één te zien, de rest was al in het warme zuiden. Behalve dat wij een mooi exemplaar van de Judasoor (zwam) tegenkomen, vinden wij ook het nodige sneeuw en ijs. Hét bewijs dat het echt niet warm is en dé gelegenheid om er even mee te spelen.

Meer foto’s

jeugd IVN bijeenkomst 13-12-2017

8 november: Spinnenmiddag

November, tijd om spinnen te bekijken.
Marie-Louise heeft daar veel over verteld. We hebben in hoekjes gezocht. Een spinnenweb gemaakt door met een bol garen naar elkaar over te gooien.
Wat een grote kruisspin, zou hij nog zijn kroost moeten loslaten voor hij dood gaat?

Meer foto’s

Loeppot met spin

4 oktober: Herfstmiddag

De kinderen hebben weer leuke ontdekkingen gedaan in het park. Paddenstoelen, een alpenwatersalamander die al een plekje had gevonden voor zijn winterverblijf en vele kastanjes die we samen gepoft hebben in het vuur.

Meer foto’s

Jeugd IVN kastanjes poffen

13 september: Startactiviteit

Er stond een harde wind vandaag. Wat kun je allemaal met wind doen? Een vlieger maken en hele grote bellen blazen.
Maar de V.E.L.T.-tuin was ook nog rijk gevuld met allerlei groenten en heerlijke kruiden. Het is nog druiventijd en na korte tijd zaten we te smullen van een lekkere thee en een toastje met kaas.

Meer foto’s

seizoenstart jeugd IVN