Landschap

Over Cursus Dieper de Natuur in

Hoogeveen 2 oktober 2023

De cursus Dieper de Natuur in die wij dit jaar geven kent echt mooie thema’s die uitgroeien tot pareltjes. Zo hadden we in september Natuur/Cultuur, Boerenland en dorp op het programma staan. Zo’n breed thema kun je maar het beste op de fiets doen, dan kom je nog eens ergens.
Op de maandagavond lieten wij ons verrassen met het verhaal van Gerlof Pronk, de boer op de Noaberhoeve. Een Biologisch-dynamische zorgboerderij. Een manier van boeren zoals we eigenlijk allemaal wensen. Het komt het dier ten goede maar ook de mens. In de tijden dat er zoveel te doen is over stikstof en gif in voedsel is het een verademing om dit verhaal te horen. Gerlof blijft positief en is blij met zijn prachtige bijdrage aan een gezonde bodem en gezonde Aarde.

De plantenwerkgroep heeft op verzoek een telling gedaan op de boerderij en kwam eind september op 122 soorten. Dat is best knap!

https://www.roeg.tv/uitzending/roeg-343/
Meer is er te horen over deze boerderij in de Roeg aflevering van 23 september.
Het heeft de cursisten wel aan het denken gezet en daar doen we het voor.

De excursie gekoppeld aan dit thema was onder leiding van Hendrik Jan Benning uit Echten. Met hem stapten we op de fiets en lieten ons verrassen met verhalen, een klein stroompje van het Oude Diep, heidevelden, beheer en beheersen. Hoe het was en hoe het zo is geworden.
Het was bijzonder leerzaam! Zoiets vraagt om meer!

Ontdek meer over

Deel deze pagina