Struunhuus Overig

Nieuwsbrief augustus

Hoogeveen 14 augustus 2023

Van de bestuurstafel: Fête de la Nature

Een feestje in de Natuur, zo beschouwen wij ‘Fête de la Nature’. De Franse titel zegt al genoeg, daar is het ooit begonnen en een groep enthousiastelingen haalde Fête de la Nature in 2014 naar Nederland. Anne Leeflang was een van hen. Zij zag hoe succesvol dit initiatief was in andere landen over de hele wereld, en wilde het ook hier starten. Anne: “Wat is er mooier dan iedereen in Nederland uit te nodigen om op zijn of haar manier een feest te organiseren in, voor of met de natuur? Ook bij juist in tijden van biodiversiteitsverlies, stikstof debatten, polarisatie en negativiteit is het belangrijk om te vieren wat er wél is. En dan niet opgelegd van bovenaf maarjuist van onderaf, uit eigen beweging.
Met Fête werken we aan een positieve verbinding met de natuur. Want waar je je mee verbonden voelt, daar ga je voor zorgen.” IVN Hoogeveen wil graag verbinden bij iedereen en dat doen we 3 september van 13:30 tot 16:00 uur.
Een feestje in het Groen.
Tijd voor een picknickkleedje in het gras. Kom genieten, versier een ‘van Gogh’ hoedje bij Geert Oldenbeuving, zing mee bij Theater Mees, laat een bij op je wang schilderen, hang met ons de slingers op en nog veel meer. Natuurlijk kun je een broodje bakken of een wildpluk wandeling met Bokkies Groenvoer meemaken.
Natuur, cultuur, kunst, historie, gezellig eten, een broodje bakken, voor elk wat wils, er is echt van alles te beleven. Neem jezelf, de buren, kinderen uit de buurt of de hele familie mee en vier met ons het Feestje in de Natuur. 

Klik op de pdf om meer te lezen:
Nieuwsbrief 05-2023
Voor het complete Nieuwsbrief archief, klik hier.

Ontdek meer over

Deel deze pagina