Overig

Fête de la Nature 2023

Hoogeveen 3 september 2023

Het was een geweldig natuurfeestje in het Steenbergerpark in Hoogeveen, een feest voor iedereen jong en oud, het enige wat je mee hoefde te nemen is een eigen picknickkleedje en je eigen beker (want het IVN doet graag duurzaam).
Er was van alles te doen, en gezelligheid stond boven aan, lekker buiten in de natuur, genieten van Theater Mees met haar liedjes en verhaaltjes.
Je gezicht laten schminken, kei-schilderen en gezellige hoedjes van Vincent van Gogh versieren met natuurlijk materialen. Van elzenpropjes werden bontgekleurde bijtjes gemaakt. Gijs, de imker, was aanwezig en alles wist te vertellen over honing en de bijen, Albert Metselaar die je vertelde waar je allemaal op kan letten als je aan de wandel gaat. Broodjes bakken en zelf kruidenboter maken. Folksurprise speelde de vrolijkste Ierse muziek en aan het einde was er een muzikale samenzang met Mees.
Er was heel veel te doen, te beleven en te leren, want de natuur kan ons heel veel brengen, als je er oog voor hebt. De wildplukwandeling met Bokkies Groenvoer was een succes, wat kun je allemaal in het park vinden, wat is eetbaar en niet te vergeten zeer gezond, na de wandeling werd er van de wildpluk bloemen en kruidenazijn gemaakt. Heerlijk over je eigen salade.
Verrassend was ook het stokbroodje met eigengemaakte kruidenboter met wildpluk. Dat liet de smaakpapillen strelen. Het was een prachtige middag in relaxte sfeer en met een heerlijk publiek!

Ontdek meer over

Deel deze pagina