Biodiversiteit

‘Dieper de Natuur in’, afsluiten en opnieuw beginnen

Hoogeveen 20 januari 2024

Het afgelopen jaar hebben we in 9 theorielessen en excursies een klein beetje kunnen leren over de Natuur. Zo veelzijdig als de Natuur is, daar kom je dan weer achter. Ook als cursusteam blijven we ons verbazen. 9 lessen waarbij gemiddeld 15 cursisten aanwezig waren. Zeker als je een jaar rond een cursus in thema’s maakt dan zijn er altijd veranderende persoonlijke omstandigheden waardoor cursisten soms moesten afhaken, maar er kwamen lopende het jaar ook weer nieuwe cursisten bij en dat maakt het ook weer interessant. Alle lessen waren ook afzonderlijk te volgen en daar werd ook gebruik van gemaakt. Alle lessen waren bedacht om de Natuur dichtbij beter te leren kennen. Doordat we met thema’s werkten, en basislessen aanboden was het daarna in het veld vaak een succes omdat sommige soorten beter en sneller werden herkend. Of het nu ging om vogels, planten, vlinders of bomen, het is altijd fijn om zelf al snel iets te kunnen benoemen. Als cursusteam hebben we geprobeerd een zo breed mogelijk scala aan onderwerpen aan te bieden. Op zaterdag 20 januari hebben we deze cursus afgesloten met een workshop Mossen in het IVN-studiecentrum de Veldhoeve in Orvelte. Het was een volle zaal belangstellenden die, nadat mossenkenner Hans Colpa eerst een presentatie hield, naar buiten ging om mossen te zoeken. Daarna werden ze met een loep bekeken en op naam gebracht.
Wij kijken terug op een geweldig leuke cursus met enthousiaste cursisten die telkens genoten van alles wat aangeboden werd.
En omdat je in de Natuur nooit uitgeleerd bent gaan we 18 maart aanstaande starten met de tweede ronde. Alle info staat op de website en aanmelden kan per direct. Misschien zien we je binnenkort bij onze nieuwe cursus ‘Dieper de Natuur in’.

Ontdek meer over

Deel deze pagina