Jeugd en Jongeren IVN

Wat is Jeugd en Jongeren IVN

Het Jeugd IVN Grave is er voor natuurliefhebbers vanaf 8 jaar. Het Jongeren IVN is vanaf 12 jaar. Elke groep krijgt natuurbeleving op eigen niveau.

Het is een groep die 9x per jaar op een zaterdagochtend bij elkaar komt om bezig te zijn met natuur.

Vind je natuur (zoals dieren, planten, milieu) ook zo interessant en zou je er wel eens meer over willen leren? Bij het Jeugd-IVN is het zeker niet saai. Bij onze groep gaan we juist zelf aan de slag met de natuur.

Natuurlijk nodigen we wel eens mensen uit, die speciaal komen vertellen over bijvoorbeeld vogels, insecten, waterdiertjes. Maar vooral willen we jullie zelf de natuur laten ontdekken, ervaren, beleven en samen meewerken aan een mooiere natuur en leefomgeving.

De ochtenden zijn meestal op een zaterdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur in het Buitenhuis, op Kinderboerderij Buiten-“Gewoon”, thuisbasis van IVN Grave, Beukenlaan 8 in Velp bij Grave, achter de brede school. Als we hiervan afwijken, geven dat tijdig aan.

Er komen zeer gevarieerde onderwerpen aan de orde. Elk seizoen is het programma weer anders. Je mag één keer gratis en vrijblijvend proberen of je het leuk vindt. Daarna kost deelname € 17,50 voor een heel jaar.

Dit seizoen staan verschillende ochtenden in het teken van de nieuwe natuurstrook ofwel ecologische verbindingszone bij Gemaal van Sasse in Grave, die we samen met het Waterschap aanleggen. Kijk hiervoor op EVZ bij Gemaal van Sasse.

Toch is het programma altijd heel gevarieerd. Kijk maar eens bij de verslagen.

Interesse?

Heb je interesse in het Jeugd IVN, neem dan contact op met een van onze jeugdbegeleiders:

Monique van den Hark, tel. 06-466 236 29 of mail: moniquevdhark@gmail.com.

Wil van Hout, tel. 06-1660 5421 of mail: w.van.hout1@icloud.com.

 

Jongeren maken uilenkast
Jongeren maken samen een uilenkast