Belevingsbos

Spelend de natuur beleven

IVN Grave heeft het spannende Belevingsbos Mariëndaal ingericht. Hierin kunnen kinderen meer dan alleen spelen. Ook of juist als ze al wat groter zijn zich uitleven en het bos en daarmee natuur beleven en ontdekken.

Het Belevingsbos ligt naast Kinderboerderij Buiten-“Gewoon”. Vanaf de kinderboerderij leidt een Avonturenpad u naar het Belevingsbos.

Speelgelegenheden hier zijn onder andere een klimboom, het blotevoetenpad, klimtouwen, een klimnet, een waterpomp met waterspeelgoot, een zitkuil en hutten.

Inmiddels is er een flinke boomhut met klimwand gerealiseerd. Hierin heb je een heel andere kijk op het bos. Aan verdere uitbreiding van de speelmogelijkheden wordt nog steeds gewerkt.

Belevingsbos vrij toegankelijk

Een bezoek aan het bos is, ook voor kinderen, spannend, leuk. Kom dus zeker eens kijken met uw kinderen, kleinkinderen of schoolklas. Bij ons kwamen jeugdherinneringen terug tijdens het aanleggen van het bos en weer als we hier zijn. Misschien komen bij u ook weer herinneringen naar boven. Probeert u zelf de attracties ook gerust uit.

Spelend in de natuur ontwikkelen kinderen hun lichaam en geest. Het maakt kinderen slimmer, creatiever, zelfverzekerder, sterker en fitter. Zodra kinderen in het Belevingsbos komen, gaan ze klimmen in de boom of het touw alsof ze nooit anders gedaan hebben. Ze kijken zelf of de stam glad is en of een tak stevig genoeg is. Risico’s worden steeds beter ingeschat. Voor het blotevoetenpad gaan de schoenen echt uit.

Je ziet dat kinderen al doende steeds meer durven en steeds behendiger worden. Daarnaast geeft natuur ook rust in hun drukke wereld. En dan willen ze bijna niet meer weg uit het bos, omdat ze het zo fijn, leuk en spannend vinden.

heropening belevingsbos

Tegelijk leren ze ook de natuur kennen en waarderen. Verschillende bomen met hun bladeren en vruchten, paddenstoelen, dieren die in het bos leven worden door de kinderen zelf ontdekt. Dit zijn mooie ervaringen waar ze in hun latere leven vaak aan zullen terugdenken. Het Belevingsbos ook toegankelijk voor kinderen in rolstoelen en kinderwagens.

Het Belevingsbos is uitermate geschikt voor het houden van een kinderfeestje of een spelletjesmiddag. Via de link ziet u ook spelideeën. Het bos is voor iedereen vrij toegankelijk, dus u kunt het kinderfeestje gewoon zelf organiseren. Er is picknicktafel aanwezig. Wij verzoeken u vriendelijk het bos hierna wel schoon achter te laten.

Hulp is welkom

Werkt u graag met uw handen en in de natuur? Dan is meehelpen in het Belevingsbos misschien iets voor u! Wij zijn op zoek naar nieuwe helpende handen. Neemt u hiervoor eens vrijblijvend contact op met onze Belevingsboswachter Jan Nabuurs, tel. 06 45 22 87 37.