Natuurfotografie

Kennis delen met elkaar over natuur en fotografie. Onder dat motto is eind 2018 de werkgroep Natuurfotografie van start gegaan.

De werkgroep heeft momenteel 27 leden en trekt er maandelijks op uit om in de natuur te fotograferen. Dit is nagenoeg altijd onder begeleiding van een natuurgids. Voor de techniek van fotograferen zijn er onder de leden een aantal zeer deskundig, dus hulp is er altijd.

Er is altijd een opdracht waarbij we de natuur als thema hebben. Na iedere fototocht is er ook een bespreekavond over de gemaakte foto’s en wordt er een thema behandeld met interne of externe sprekers.

Ook bijvoorbeeld ervaren vogelaars en natuurgidsen zijn lid van de werkgroep en lopen mee met een wandeling. Met elkaar genieten van de natuur en dat vastleggen op een foto.

Ze vinden steeds weer nieuwe plekjes en uitdagingen. Soms wat verder weg, maar meestal dichtbij huis, zoals het Mariëndaal, het Raamdal en Keent, zijn er fantastische gebieden om foto’s te maken.

Binnen de werkgroep is nog altijd ruimte voor nieuwe leden. Indien u interesse heeft voor natuurfotografie en dit graag in een gezelschap met kennis van zowel fotografie als natuur wilt doen, word u van harte uitgenodigd. Mail naar ivngravefotobeheer@gmail.comBellen mag ook naar 06-1174 8460.

Op onderstaande foto ziet u een westelijke helmlockspar (Tsuga) op Mariendaal. Bovenaan zonnestralen op 29 januari 2022 om 13.15 uur.  Door Inge Bonninga en Gerard Janssen.

Fotografie IVN Grave