Borger-Odoorn
Natuur
Op
vrijdag08apr202220:00

Natuurfilm Habitat - Nationaal park Drentsche Aa

 

Let op: reserveren van een plaats is NIET meer mogelijk! De zaal is vol.
 

Aanvang: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur

Waar: auditorium van het Hunebedcentrum, Hunebedstraat 27 in Borger.

Kosten: de toegang en de koffie en thee zijn gratis, wel wordt van de bezoekers een vrijwillige bijdrage gevraagd (zie hierna)

Gratis toegang, maar we vragen wel een vrijwillige bijdrage

Wij kregen voor het vertonen van deze film een subsidie uit de regeling Frisse start na corona. Deze subsidie is mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe. De subsidie en een aanvullende bijdrage uit ons budget voor activiteiten maken het mogelijk om de film Habitat gratis te vertonen en iedere bezoeker twee kopjes koffie of thee aan te bieden.

Aanmelden voor deze film is noodzakelijk. IVN leden en hun partners krijgen voorrang als ze zich tijdig aanmelden. Daarna verschijnen persberichten en kan iedereen zich aanmelden zolang er plaatsen in de zaal beschikbaar zijn. Wacht niet met aanmelden, doe dat zo snel mogelijk!

Een kaartje voor deze film kost normaal minimaal € 10, en twee keer koffie € 5. Jullie hebben gratis toegang. Wel vragen we van iedere bezoeker van de film een vrijwillige bijdrage. In de zaal staat daarvoor een inzamelbox. De helft van de opbrengst van deze vrijwillige bijdrage gaat naar onze IVN afdeling. De andere helft is voor de crowdfunding actie van Henk en Janetta. Door de coronacrisis hebben zij lange tijd geen inkomsten gehad. Het voltooien van hun nieuwe natuurfilm Wildeboel hangt daarom aan een zijden draadje. Meer over de crowdfunding actie en de film Habitat leest u op de website van Henk en Janetta.

De film Habitat zou in november vorig jaar door ons worden vertoond. Het is de tweede bioscoopfilm van Henk en Janetta Bos, het filmersduo uit Assen, bekend van diverse natuurfilms over Drenthe. De meeste films vertoonden wij eerder in het hunebedcentrum. In 2019 werd de eerste bioscoopfilm Wildernis in Drenthe gedraaid.

De film Habitat is opgenomen in het Nationaal Park Drentsche Aa. Een van de mooiste nationale parken van ons land, dat vooral bekend is door het gave beekdallandschap.

Habitat ging op 29 januari 2020 in première. De film werd landelijk vertoond in de weken daarna maar op 15 maart 2020 moesten de bioscopen sluiten. We denken dat veel leden niet in de gelegenheid zijn geweest om de film in de bioscoop te zien, en mocht dat wel zo zijn dan is een hernieuwde kennismaking zeker de moeite waard. We zijn daarom blij dat we de film in april kunnen vertonen op groot formaat. Bezoekers zullen zich verwonderen over de prachtige natuur dichtbij. Deze film mag u niet missen!

Meer informatie over de film op de website van Henk en Janetta.

Link: https://www.henkbos.net/

 

Algemene informatie

vrijdag 8 april 2022 - 20:00
Locatie: 
Hunebedcentrum
Hunebedstraat 27
Borger
Nederland
Extra Informatie: 

Aanmelden via onderstaande contactinformatie.

Contactpersoon: 
Google Maps image