artikel

Miniserie: Mindful in de natuur

Beleef de natuur met volle aandacht. Met deze 5 oefeningen voor elk gewenst moment van de dag kom je dichterbij de natuur en de natuur bij jou. Natuur kan je helpen om je gezond en gelukkig te voelen. Door je te verbinden met de natuur om je heen, kun je ervaren dat wij er onderdeel van zijn.

Deze Mindful in de Natuur podcast laat je de natuur op een nieuwe manier beleven. De onderstaande 5 oefeningen kun je op elk gewenst moment doen.

Oefening 1: Adem de natuur in

Ga ergens ontspannen zitten, liggen of staan. Met deze oefening let je op je ademhaling en kom je beter in contact met de omgeving en met jezelf.

Oefening 2: Kijk naar de natuur

Ga ontspannen zitten en adem een paar keer rustig in en uit. Met deze oefening geef je de ogen de kost en vallen je misschien wel heel andere dingen op dan die je anders opvallen.

Oefening 3: Luister naar de natuur

Ga ontspannen zitten en adem rustig in en uit. Deze oefening opent je oren voor de rijkheid van geluiden die de natuur je zomaar gratis cadeau geeft. Luister en geniet.

Oefening 4: Lopen met aandacht

Deze oefening kun je met of zonder schoenen aan doen. Net hoe comfortabel jij bent met op blote voeten rondlopen. Het helpt je met contact maken met de aarde, de omgeving en jezelf.

Oefening 5: Voel de natuur

Ga rustig zitten of staan. We kunnen ons hele lichaam gebruiken om te voelen. In deze oefening ga je op ontdekking in de natuur.

Je bent nu aangekomen bij het eind van deze mini podcastserie. Je kunt zo vaak terugkomen als je wilt om alle of een paar oefeningen te doen. We hopen je snel weer te zien.

Ontdek meer over

Deel deze pagina