Groen Werkt Beter: Compleet Groen

Negen uur per dag zittend achter een beeldscherm in een vaak ongezonde en oninspirerende binnenruimte. Het is aan de orde van de dag, hoog tijd dat daar verandering in komt. Natuur in en om een bedrijf ziet er niet alleen aantrekkelijk en inspirerend uit maar zorgt ook voor gezondere, gelukkigere en efficiëntere medewerkers.

Groen Werkt Beter: Compleet Groen is een volledig begeleid intensief traject waarmee samen met een werkgroep van medewerkers wordt gewerkt aan manieren om natuur een vanzelfsprekende plek te geven in de werkdag van medewerkers.

Groen Werkt Beter: Compleet Groen volgt de Design Thinking-methodiek, een methode die zich richt op de specifieke situatie van een bedrijf. Denk aan de bedrijfscultuur, de fysieke mogelijkheden, de werkprocessen, de mensen die er werken. Door de manier waarop natuurinclusief werken de norm wordt naadloos aan te laten sluiten op deze specifieke kenmerken van een bedrijf zullen medewerkers eenvoudig natuurinclusief gaan werken.

Het Groen Werkt Beter: Compleet Groen traject

De werkomgeving vergroenen is niet lastig. Structureel gebruik maken van bedrijfsgroen in de dagelijkse werkdag is de grote uitdaging. Groen Werkt Beter: Compleet Groen is een innovatieve en integrale aanpak waarin we aan specifiek bij jouw bedrijf passende groene interventies werken: in het werkproces maar ook fysiek. Dit komt doordat de basis van het traject gebaseerd is op Design Thinking. In ongeveer vier maanden werken we in vier co-creatie sessies aan een Buitenwerkbundel en een Groenplan. De Buitenwerkbundel omvat een aantal voorstellen om natuurinclusief werken vorm te geven. Het Groenplan bestaat uit ideeën over de manieren waarop binnen en buiten fysiek vergroend kan worden. In alle sessies staat de specifieke situatie van de organisatie centraal.

Daarnaast zorgen we voor hard bewijs door met een voor- en nameting te laten zien welke effecten een meer natuurinclusieve werkdag heeft op bijvoorbeeld vitaliteit, werkplezier en concentratie van de medewerkers. Naast de werkgroep wordt ook de rest van de organisatie bij het programma betrokken met de IVN Groen Werkt Beter Challenges.

Lees meer over dit traject

Over Groen Werkt Beter

Werkstress is en blijft een enorm probleem in Nederland, stress is beroepsziekte nummer één en kost werkgevers meer dan 3 miljard euro per jaar. Natuur werkt stressverlagend en rustgevend en kan het ziekteverzuim flink terugdringen, tot wel 20 procent! Een groene werkomgeving is bovendien een aantrekkelijke werkomgeving. Natuur zorgt voor meer creativiteit, vitaliteit, optimisme, daadkracht en een betere samenwerking. In dit whitepaper lees je wat natuur voor je kan betekenen. Met Groen Werkt Beter geef je natuur een plek op de werkvloer. Het aanbod bestaat uit de volgende onderdelen.

We adviseren graag welke optie het beste past bij jouw organisatie. Neem daarvoor contact op met projectleider Ruben Mulder: r.mulder@ivn.nl