Bedrijven

Wist je dat natuur jouw bedrijf en bedrijventerrein veel kan opleveren? Natuur zorgt ervoor dat je je mentaal en fysiek gezonder voelt, en dat kan ook op de werkvloer. Bekijk de regelingen voor het vergroenen van bedrijventerreinen vanuit de provincie Zuid-Holland. En lees hieronder hoe IVN Natuureducatie jouw bedrijf kan ondersteunen in Zuid-Holland en Zeeland.

Subsidie Groene bedrijventerreinen

Werk je op een bedrijventerrein in Zuid-Holland, willen jullie de werkplek vergroenen en daar meer over leren? Daar kan je nu tot € 5.000 subsidie voor aanvragen bij de Provincie Zuid-Holland! De regeling loopt tot 1 februari 2023. Lees hier meer over de regeling.
Inspiratie nodig? Lees hoe Festo de subsidie heeft ingezet om een mooie tuin aan te leggen. En bekijk hieronder de video waarin de directeur van Kone vertelt over hun zoemende binnentuin.

Stappenplan

Het Groen Werkt Beter stappenplan is een traject gebaseerd op Design Thinking, waarin we binnen vier co-creatie sessies werken aan een ‘buitenwerkbundel’ en een ‘groenplan’. De buitenwerkbundel omvat een aantal voorstellen voor om natuurinclusief werken vorm te geven. Het groenplan bestaat uit ideeën op welke manier er binnen en buiten fysiek vergroend kan worden. Alles mede-bedacht door medewerkers en op maat voor de organisatie.

Challenges Groen Werkt Beter

Om medewerkers te laten ervaren hoe makkelijk het is om vaker de natuur op te zoeken, bieden we de Groen Werkt Beter Challenge. Met korte en leuke opdrachten inspireren we om een dagelijkse portie natuur binnen te krijgen. Een competitie element tussen medewerkers of teams geeft bovendien de nodige energie en fun. Daarnaast zorgen korte (30 – 60 min) workshops voor extra inspiratie en motivatie. De Challenge is een ideale kickstart voor groener werken.

Workshop Natuur inclusief Werken (medewerkers)

Wat zijn de wetenschappelijk bewezen effecten van natuurinclusief werken en hoe kun je zelf eenvoudig natuur een vast onderdeel maken van je werkdag? Veel onderdelen uit de ‘Workshop Natuur inclusief Werken’ zijn buiten waardoor deelnemers zelf kunnen ervaren wat buiten werken oplevert en hoe eenvoudig dit kan zijn.

Workshop Natuur inclusief Werken (HRM en directie)

Tijdens de workshop laten we zien wat de bewezen voordelen zijn van natuur-inclusief werken en hoe dit een plek kan krijgen in het huidige vitaliteitsbeleid. Op basis van gedragsverandering onderzoeken we concrete mogelijkheden om dit structureel in de organisatie te borgen. Tijdens de workshop ervaren de deelnemers zelf de voordelen van natuurinclusief werken.

Hoe groen voor je werkt

We wonen, sporten en recreëren graag in het groen, en dat is niet voor niets. Lichaam en geest zijn afgestemd op een leven in de natuur; zo evolueerden wij. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de natuur ons vitaal, vrolijk, gezond en sociaal maakt. Wil je precies weten hoe dat zit? Lees dan het whitepaper ‘Wat natuur voor je doet’ en bekijk de animatievideo.

Contact

Meer weten over het aanbod voor bedrijven in Zuid-Holland en Zeeland? Neem dan contact op:

Zeeland: Anne Boogaard: a.boogaard@ivn.nl
Zuid-Holland: Ruben Mulder: r.mulder@ivn.nl

Bekijk ook het landelijke aanbod van IVN op het gebied van Natuur en Gezondheid.