Whitepaper ‘Wat natuur voor je doet’!

We wonen, sporten en recreëren graag in het groen, en dat is niet voor niets. Lichaam en geest zijn afgestemd op een leven in de natuur; zo evolueerden wij. Op verzoek van IVN Natuureducatie zet wetenschapsjournalist Mark Mieras op een rijtje wat wetenschappelijk onderzoek ons vertelt over de rol van natuur om gezond, sociaal, productief, vrolijk en vitaal te zijn. We kijken hierbij naar groen in je privéleven en op het werk.

Groen privé

Hoe vaker we in de natuur zijn hoe minder stress we in ons leven hebben. Ook groen in en om het huis helpt, of een park in de buurt. Mensen die aan drukke rumoerige straten wonen, voelen zich minder vermoeid en belast wanneer ze regelmatig even het park in kunnen.

Groen op het werk

Bij een efficiënte werkomgeving denk je meestal niet gelijk aan de groenvoorziening op het werk. Toch dragen planten en bomen substantieel bij aan werktempo. Een significant dalend ziekteverzuim en tevreden werknemers, die zich beter kunnen concentreren én beter presteren. Het medicijn om dit te bereiken: natuur op de plek waar je werkt. IVN Natuureducatie pleit daarom voor natuur als arbeidsvoorwaarde.

Download het rapport “Wat natuur voor je doet”

Contact Gezondheid