Training van Binnen naar Buitenles

Buitenles is niet alleen leuk, maar ook belangrijk. Buiten kun je aan de slag met lessen over de natuur. Maar het schoolplein is ook uitermate geschikt voor een taal- en/of rekenles! Zin om ook buiten les te geven en ben je op zoek naar voorbeelden en praktische tips? Meld je dan aan voor deze gratis training!

Datum: maandag 19 juni

Tijd: 15.30 – 17.00 (inloop vanaf 15.15)

Locatie: IVN Flevoland, Botter 14 07, Lelystad

Aanmelden

De training duurt anderhalf uur, waarbij we starten met een kort theoretisch deel. Daarna is het tijd om naar buiten te gaan, waar we in groepjes aan de slag gaan met voorbeelden van buitenlessen. Er worden diverse voorbeelden aangeboden, voor verschillende vakken en leerdoelen. Na afloop deel je je ervaringen met elkaar. Van welke voorbeelden word je enthousiast en welke vragen nog een aanpassing? De training sluiten we af met praktische tips voor het organiseren van een buitenles.

Doel:

Buitenles stimuleert bewegen. Bewegen is gezond voor je lichaam én het vergroot je cognitieve capaciteit. Alle zintuigen worden geprikkeld en doordat leerlingen én leerkrachten het leuk vinden vergroot het de motivatie om te leren. Buitenles kan gewoon op je eigen plein. Wanneer daar natuurlijke elementen aanwezig zijn gaat het “natuureffect” een rol spelen. Je hersenen kunnen zich beter ontspannen in de natuur. Hierdoor kan je je beter concentreren. En door het werken en spelen met natuurlijke materialen wordt je creativiteit gestimuleerd. Kortom, buitenles én natuur zijn belangrijk voor de emotionele en cognitieve ontwikkeling van kinderen.

Is jullie hele team enthousiast? Deze training is ook als team te volgen. Er zijn nog enkele gratis teamtrainingen beschikbaar. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Waar
IVN Flevoland, Botter 14 07, Lelystad
Botter 14 07
8232 JP Lelystad
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 12
  • Aanmelden verplicht: Ja

Lidewij Disbergen

Junior Projectleider IVN Flevoland

Ontdek meer over

Deel deze pagina