Jongeren de natuur in

IVN Flevoland droomt van een groeiende jonge beweging die zich inzet voor het klimaat, duurzaamheid en voor de natuur. IVN maakt programma’s met jongeren en voor jongeren. We zetten een nieuwe generatie aan het roer.

Voor scholen en organisatiesAan de slag met jongeren in het voortgezet en beroepsonderwijs? IVN biedt divers aanbod en tips.

Voor jongeren Meer doen in of voor de natuur? Laat je inspireren door de verschillende mogelijkheden.

In the spotlight

Voedseleducatie

Veel jongeren weten niet waar hun voedsel vandaan komt en waarom gezond eten belangrijk is. Ons doel? Alle jongeren in Flevoland gaan op voedselontdekkingstocht, zodat zij leren om zelf gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken.

Voor scholen en organisaties

Aan de slag met jongeren in het voortgezet en beroepsonderwijs? IVN biedt divers aanbod en tips.

groen werkt op kantoor

Voor het voortgezet- en beroepsonderwijs

IVN maakt programma’s met jongeren en voor jongeren. We zetten een nieuwe generatie aan het roer, help je mee?

Jongeren Adviesbureau's

IVN Flevoland gelooft dat jongeren met hun frisse blik en creatieve ideeën kunnen bijdragen aan oplossingen voor actuele vraagstukken van organisaties. Daarnaast zijn de jongeren van nu de generatie van de toekomst, het is daarom belangrijk om hun stem te laten horen.

Tips voor werken met jongeren

Er zijn een aantal voorwaarden die belangrijk zijn bij het werken met jongeren. In onderstaande hand-out delen we alvast tips over hoe je jongeren tussen de 18 t/m 30 jaar bij de natuur betrekt. 

Training werken met jongeren

Aan de slag met jongeren binnen jouw organisatie, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of zoek je jonge vrijwilligers? Wij helpen je graag op weg met de training werken met jongeren.

Voor jongeren

Meer doen in of voor de natuur? Laat je inspireren door de volgende mogelijkheden.

Green Educators

Word jij ook enthousiast van de natuur en wil jij kinderen les geven over de natuur? Zet je dan in als Green Educator in Flevoland.

Nature Bits

Ga de natuur in en duik in een natuurthema! Werk aan nieuwe skills, je eigen ontwikkeling én leer hoe jíj impact kunt maken voor een groene toekomst.

Groen Traineeships

Veel jongeren vinden natuurbehoud en een duurzamere wereld belangrijk. Door een Groen Traineeship te doen kun je hier concrete invulling aan geven. Of als organisatie jongeren een groen traineeship aanbieden?

WoesteLand jongerenvakanties

Een weekend of week op natuurvakantie in binnen -en buitenland. Tijdens WoesteLand activiteiten gaan we altijd de natuur in. Het werk dat we doen is nodig om de natuur in stand te houden en te herstellen, zo helpen we de biodiversiteit. We doen veel verschillende soorten werk.

Meld je aan voor de JongIVN update

Wil jij graag op de hoogte blijven per mail.  Schrijf je in voor de JongIVN update en ontvang vier keer per jaar de nieuwsbrief vol inspiratie en actie of volg JongIVN LinkedIn.