Voor recreatieondernemers

IVN Flevoland droomt van een provincie waarin zoveel mogelijk mensen de Flevolandse natuur kennen en waarderen. Waar mensen van binnen en buiten de provincie in hun vrije tijd de Flevolandse natuur ontdekken en beleven ervan genieten. Wij zijn trots op de Flevolandse natuur, willen het unieke van de natuur in Flevoland benadrukken en
mensen met verwondering het landschap en de natuur laten beleven.

Juist als je denkt dat jouw onderneming of activiteit te kleinschalig is, dan is het programma Gastheer van het Landschap een ideale mogelijkheid. Je leert meer over de omgeving waar je gevestigd bent en dat verhaal kun je overdragen aan je gasten. Het vergroot je netwerk en je ontdekt er mogelijkheden tot samenwerken waar je anders niet opgekomen zou zijn.

 

Lees het interview met Geert

Geert Santhuizen, Gastheer van het Landschap Nationaal Park Nieuw Land

Ik woon hier al sinds 1981, maar kwam niet veel in de natuur van het nationaal park, dat gaat vanaf nu echt veranderen.

Deelnemer Ambassadeur van het Landschap, Nationaal Park Nieuw Land

Meedoen aan de cursus Gastheer van het Landschap heeft ervoor gezorgd dat ik een mooi lokaal netwerk heb opgebouwd. Zo kunnen we samenwerken aan leuke activiteiten en arrangementen in de natuur

Deelnemer Gastheer van het Landschap Nationaal Park Nieuw Land

Aanbod in Flevoland

Nationaal Park Nieuw Land krijgt 12 Gastheren van het Landschap erbij

Gastheer/vrouw van het Landschap

Tijdens de cursus IVN Gastvrij in het Landschap worden ondernemers zich meer bewust van de meerwaarde van natuur voor hun onderneming. Ze leren o.a. over de ontstaansgeschiedenis van het landschap, de bijzondere waarden van de natuur en de kenmerkende flora en fauna. Samen met andere deelnemers van het programma en (lokale) partijen bouwen ondernemers aan een duurzaam recreatienetwerk.

Schrijf je nu in voor Gastvrij in het Landschap: de Randmeren (najaar 2024)!

Nationaal Park Nieuw Land heeft vanaf vandaag officieel 24 Ambassadeurs van het Landschap

Ambassadeurs van het Landschap

Ambassadeurs van het Landschap worden voorzien van inhoudelijke kennis en praktische vaardigheden. Zo kunnen zij na afloop van het programma een (unieke) natuurbeleving overbrengen en hun liefde voor de natuur en het gebied waarin zij wonen of werken delen met familie, vrienden en collega’s.

Natuurcafé Lelystad

Gastheer/vrouw van de Stad

Steden worden steeds drukker. Bedrijven vestigen zich graag in de stad en steeds meer mensen leven en recreëren in verstedelijkt gebied en dat aantal neemt alleen maar toe. Om de leefbaarheid in de stad aangenaam te maken voor mens en dier is de aanwezigheid van natuur erg belangrijk.

Om bewustwording van de aanwezige stadsnatuur bij ondernemers, inwoners en bezoekers te creëren en hun betrokkenheid bij de stadsnatuur te vergroten, heeft IVN Natuureducatie het programma Gastheer/vrouw van de Stad ontwikkeld.

Dagenlang struinen door de natuur

IVN Trektocht - Flevoland

Pak je rugzak, strik je wandelschoenen, vergeet je verrekijker niet en ontdek Flevoland! Een IVN Trektocht is een meerdaagse wandeling, dwars door Nederlandse natuurgebieden. Ook in Flevoland is een route uitgestippeld. Ontdek de mooiste plekjes van Flevoland met het unieke audioverhaal.

Nationaal Park Nieuw Land

IVN Flevoland werkt samen met Nationaal Park Nieuw Land om de natuur te behouden, te koesteren en ervan te genieten. IVN is coördinator communicatie, educatie en natuurbeleving voor dit nationale park. IVN Flevoland organiseert onder andere het Gastheer/vrouw van het Landschap en Ambassadeur van het Landschap programma’s in samenwerking met Nationaal Park Nieuw Land.

Stappenplan Natuurbeleving

Natuurbeleving is het ervaren van de natuur met de vijf basiszintuigen: zien, horen, ruiken, voelen en proeven. Genieten, verwonderen, nieuwsgierig worden, beseffen dat je onderdeel bent van een groter systeem waar je als mens van afhankelijk bent: dat is de basis van natuureducatie. Hoe laat je jouw gasten de natuur beleven?

Blijf op de hoogte

Ben je recreatieondernemer en blijf je graag op de hoogte? Ontvang 4x per jaar de IVN Natuur & Recreatie nieuwsbrief.